Barion Pixel

Nők a Neten komplex online vállalkozói kurzus – tapasztalataim a Kurzusról

Szerző: | márc 18, 2022 | Anna rovata

Anna rovata: 7. rész

Február elején kezdtem bele a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzusba, és a három részről már megírtam tapasztalataimat. Most, miután elvégeztem az egész Kurzust, szeretném összegezni, mit adott, mire számíthattok, ha elvégzitek, és körülbelül mennyi időt érdemes rászánni. Ezek az én szubjektív tapasztalásaim, de tudom, hogy iránymutató lehet más számára is.

Kőtörő-Sleisz Anna vagyok, az Anna rovata szerzője

Így kezdtem bele

Kőtörő-Sleisz Anna vagyok. Szinte napra pontosan 1 éves vállalkozóként kezdtem bele a Kurzusba. Egy minimális háttértörténetet írok csak, hogy lássátok, honnan indultam. Fix megbízókkal rendelkezem, néhány eseti is előfordul. Nem volt bevételi tervem, és hosszútávú üzleti sem. Mindig az adott feladatra koncentráltam, a vállalkozásom kissé „gazdátlanul” vitte magát. Mivel nem volt gond a megbízószerzéssel, így nem is nagyon figyeltem erre.

Szóval, a vállalkozásom működött, de nem tudatosan, így a bevételeim sem úgy alakultak, ahogyan azt szerettem volna.

A Kurzus időmenedzsmentje

Az idővel sosem voltam túl jóban. Ahogy írtam is a Hogyan szabadul fel napi 1,5 órád a napodban cikkben, aggódtam is egy kicsit, hogyan illesztem be a Kurzust a napjaimba. Ezen a részen gyorsan túllendültem, hiszen a rövid videóknak köszönhetően, amik akár hanganyagként is használhatóak, végtelenül egyszerű dolgom volt. 

Arra azonban ügyeljetek, hogy ha teregetés vagy mosogatás közben hallgatjátok, tudjatok koncentrálni Nóri mondanivalójára.

Rendkívül jól építették fel a hölgyek a tananyagot, hiszen így, hogy az időmenedzsmenttel kezdődik, ez a későbbiekben is hasznosítható, Melinda és Ági etapjánál is.

Hogyan szabadul fel 1,5 órád a napodban? Időgazdálkodás Nórival

Időt kérek!

Ezt a részt 2 nap alatt hallgattam meg, délután kezdtem, és másnap délelőtt fejeztem be. Gördülékeny, könnyen érthető. Habár a gondolatvezetők kitöltése nem vesz sok időt igénybe – nekem volt, amit 10 perc alatt készítettem el – később visszatértem, és alaposabban, több időt rászánva foglalkoztam vele újra. Minimum félórát szánjatok egy részlecke gondolatvezetőjére, de persze az sem baj, ha ez több lesz, mint 30 perc.

Az a jó ebben, hogy megkapod, amit Nóri ígér. Valóban felszabadul napi 1-1,5 órád, ha figyelmesen végighallgatod őt. 

Fontosnak tartom leírni, hogy a változás bár egyik napról a másikra ténylegesen bekövetkezik, teljesen normális, ha olykor visszaesel és úgy érzed, megint kifolynak az órák a kezedből, és nap végén ismét keresed, mire ment el az a 10-12, rosszabb esetben még több óra.

Ne aggódj! Térj vissza Nórihoz, hallgasd meg újra, és meg fogod találni az okot, így javíthatsz rajta.

Nincs olyan tananyag vagy kurzus, ami egyik pillanatról a másikra művel csodát. Amit a sikeredért tehetsz, hogy figyelmesen mész végig a leckéken, kitöltöd a gondolatvezetőket, és elfogadod azt is, ha visszacsúszol. Én is visszacsúsztam, újra kellett kezdenem, de megérte. Egyrészt a leckék rövidek, könnyen érthetőek, Nóri egy igazi Tündérkeresztanya. Ha őt kérdeznéd, ő is elmondaná, hogy hibázni szabad. Abból tanulunk. A Kurzus a tied, hát használd! 😊

Vállalkozz tudatosan!

Én vagyok az az ember, aki bevásárlólista nélkül vásárol, aztán persze a kasszánál jut eszébe, hogy a fokhagyma elmaradt, és a vaj is elfogyott. 

Vállalkozz tudatosan! Avagy tervezz, számolj, kalkulálj

Tervezz, számolj, kalkulálj!

Üzleti terv nélkül belevágni egy vállalkozásba, vakmerő dolog. Hallottam, hogy fontos, de egyszerűen annyira bizonytalan voltam abban, meddig maradhatok talpon, hogy mindig csak a következő lépésre koncentráltam. Talán az indulás volt a legtervezettebb, mikor kiválasztottam a TEÁOR és ÖVTJ kódokat, s lebeszéltem a könyvelővel minden egyéb teendőt. Aztán csak vártam, hogy érkezzen az első megbízó, és indulhassak.

Melinda része óriási segítség azok számára, akik csak tervezgetik a vállalkozást és azok számára is, akik már vállalkozók. Sőt! Ha nem most indultál, akkor is rengeteg hasznos információval leszel gazdagabb.

Ez a rész kicsit hosszabb Nóri időmenedzsmentjénél, érdemes úgy számolni, hogy a gondolatvezetőkkel együtt több időt szükséges rászánni. Gyakorlatias, csupa gyakorlati tanáccsal! Ha a vállalkozói pénzügyekkel eddig keveset foglalkoztál, ez a rész rávilágít arra, mennyire fontos számolni. Számolni a kiadásokat, bevételeket, előretervezni. 

A gondolatvezetőket úgy töltöttem ki, hogy teljes nyugi volt. A gyerekek suliban, így nem szakított félbe semmi. Próbáld úgy intézni, hogy ne végigszaladj rajta, mint egy kötelező feladaton, hanem teljesen légy jelen. Az időráfordítás kifizetődik, hidd el!

Ha a Vállalkozz tudatosan! részt egyszerre szeretnéd megnézni, akkor szánj rá egy egész napot. Oszd fel két részre, egy délelőtti és egy délutáni etapra. Ha lehet, a videó megnézése után vedd elő a gondolatvezetőt, és kezdd el kitölteni. Minden ilyen rész után tarts szünetet, minimum 10 percet, de jó, ha egy hosszabbat is beiktatsz. 

Mumusod az árazás? Ez a rész rendkívül jó alapot ad hozzá. Sokkal magabiztosabban fogsz árazni és számlázni!

Légy jelen az online térben

A Kurzus – Nő a Neten része a legösszetettebb, és ha csak a videókat nézem, erre szükséges a legtöbb időt szánni. Ne hagyj ki egy leckét sem, mert lépésről lépésre vezet be az online jelenlétbe. Én ebben dolgozom, de így is olyan információkat adott, amik között számomra is voltak újak. 

Nő a Neten- vállalkozz az Interneten

Vállalkozz az interneten!

Ági részére minimum 2 napot szánj. Szintén oszd fel etapokra, ahogyan fentebb is írtam, s a leckék meghallgatása és gondolatvezetők kitöltése után tarts szünetet. Rengeteg feladatot kapsz majd, amiket, ha teljes figyelemmel csinálsz végig, akár nulláról indulva is azonnal tudsz használni. Nyugodtan ismételj, nézd meg újra. Nekem a Mailerlite a kedvencem, többször tekertem vissza mert ez a platform már régóta érdekelt.

Kapsz további megnézendő videókat, ezeket se hagyd ki, hiszen a segítségedre lesznek a későbbiekben. Dolgozol az online térben, magabiztosan használod a Business Suitot, van vállalkozói Facebook profilod? A Nő a Neten részt ne hagyd ki akkor sem. Egyrészt, biztos, hogy elhangzik benne olyan, amit még nem hallottál, vagy eddig nem foglalkoztál vele. Másrészt, Ági lendülete elképesztő, ha erre nem indulnak be a gondolataid, akkor semmire. Viccet félretéve, ahogy hallgattam és néztem, tényleg beindult az ötletgyár, mit és hogyan alakítsak, hova tegyem a hangsúlyt, mivel érdemes foglalkoznom és mivel nem.

Rengeteg az online jelenléti lehetőség, de ez nem azt jelenti, hogy mindenhol ott is kell lenned. Viszont ahhoz, hogy tudd, hol jó, ha jelen vagy, ismerned kell, a Buyer Personád (Ági megfogalmazásában, az Ideális) számára mely oldalak relevánsak. 

Az Ideális – esetemben – megbízó önéletrajzát mindenképpen készítsd el. Minden segítséget megkapsz hozzá Ágitól, és a siker egyik kulcsa ez. Olyan részletes információkat erről (miért fontos, miért elengedhetetlen, miben segít, hogyan visz előre), még nem olvastam máshol. 

Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus

Összességében a Kurzusról

Rendkívül részletes, informatív, gyakorlatias.
Mielőtt belekezdesz egy részbe:
– nézd meg, hány videóból áll,
– azok hány percesek,
– oszd be az időd, mikor hallgatod meg. 

Előre töltsd le a gondolatvezetőket, ha tudod, nyomtasd ki, kényelmesebb a kitöltésük és jó lesz később visszaolvasni. Mindenképpen tedd el, hogy visszanézhesd!

A gondolatvezetőket:
– olvasd végig, mielőtt kitöltenéd,
– tervezd el előre, hogy a lecke végén, vagy tömbösítve töltöd-e ki,
– szánj rá időt, ne kapkodd el!

Nóri részénél már említettem, de szeretném kiemelni, hogy teljesen rendben van, ha fókuszt vesztesz. A Kurzus visszanézhető, így, ha elakadsz, csak térj vissza ahhoz a részhez, ami segíthet. Lehet, hogy elég lesz egyszer újranézned, de lehet, a gondolatvezetők kitöltése is szükségessé válik. Ez a remek ebben, hogy van rá lehetőség! 

Mivel mindannyian mások vagyunk, más-más prioritással, életszemlélettel- és tapasztalattal, így nem furcsa az sem, hogy számodra mást ad a Kurzus, mint vállalkozótársadnak, akivel egyszerre vágtok bele. 

Az időmenedzsment részt azonnal tudtam hasznosítani, azonban vissza-vissza kell térnem hozzá. Adódhatnak olyan élethelyzetek, amik kizökkenthetnek az új ritmusból. 

A Vállalkozz tudatosan! rész segítséget nyújtott ahhoz, hogy az új megbízók számára bátrabban írjam az árajánlatot. Ez nem azt jelenti, hogy elszállhatok, azt jelenti, hogy tisztában vagyok a munkám értékével. Ha alulárazom a munkám, nem tudom fizetni a vállalkozásom működéséhez szükséges kiadásokat, és a pályatársaimmal is kiszúrok.
Tudok üzleti tervet készíteni, ami nem csak a vállalkozás indulásánál fontos, hanem a haladásakor is. Rendkívül fontos, hogy ezt ne hanyagold el!

A Nő a Neten részben végre elérhető közelségbe került a Mailerlite hírlevélküldő rendszer, amit még idén szeretnék elkezdeni használni. Megismerkedtem az Ideális megbízóval, akinek dolgozni szeretnék, aki megadja a munkám reális árát is. A leckék végére én is egy Nő lettem, a neten. 

Miért vágj bele?

  • mert ha még nincs vállalkozásod, de tervezed, ez a Kurzus olyan biztos alapot ad, amire akár házat is építhetsz,
  • mert ha már vállalkozó vagy, stabilitást ad, új ismereteket, módszereket, amelyekkel erős helyed lesz a piacon,
  • mert kimondottan nőknek készült, nőktől, nőknek, így Nóri, Melinda és Ági pontosan tudja, milyen hétköznapi és vállalkozói nehézségekkel kell megküzdened,
  • mert ez neked szól, neked, aki sikeres vállalkozó szeretne lenni!

Ez egy olyan Kurzus, amely a vállalkozónők számára készült, vállalkozónők által. Ezt azért tartom fontosnak és egyfajta kuriózumnak, mert így Nóri, Melinda és Ági pontosan tudják, min megyünk keresztül, milyen elakadásaink lehetnek, amik leküzdéséhez szintén tudnak segítséget nyújtani. Három különböző hölgy, három különböző terület, éppen ezért maximálisan átfogó tudásanyagot adnak át, amihez később is van lehetőség visszanyúlni, ha az ember lánya elakad menet közben.

Ha idén csak egy kurzust engedsz meg magadnak, az legyen a Nők a Neten komplex online vállalkozói kurzus.

Anna

Ismerd meg és vedd meg Te is a Nők a Neten kurzust, kerülj szoros kapcsolatba ezáltal a vállalkozásoddal, hogy pénzügyileg is sikeres legyél:

Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus

KEZDD OTT, AHOL TARTASZ:

  1. szint: Rakd le az alapokat, gondold újra a vállalkozásodat, indítsd el, ha kezdő vagy: a Komplex Vállalkozói Kurzus biztosítja számodra a szintlépéshez szükséges biztos alapokat.
  2. szint: Ha számodra fontosak a jó alapok, amire mindig támaszkodhatsz + kell a RÁD és a vállalkozásodra szabott teljes körű szakértői áttekintés, támogatás, beindítás akkor válaszd a Támogató Programot.

KATTINTS IDE: NŐK A NETEN KOMPLEX VÁLLALKOZÓI KURZUS ÉS TÁMOGATÓ PROGRAM

Közelgő események:

Aktualitások:

Nincs kőbe vésve!

Nincsen kőbe vésve! Többször kaptuk már meg kérdésként, hogy a Központhoz való csatlakozás után, a tagoknak van-e lehetőségük a miniweboldalaikon változtatni? Természetesen van lehetőség, hiszen nincsen kőbe vésve. A mai napját is azzal töltötte Ági, hogy több tagunk...

Jó lappal a kézben

„Jó lappal a kézbenbárki tud nyerni,de rosszal csaka legjobb játékosok„ Axel Rode Az ÉLET persze nem szerencsejáték, mégis üzen ez a gondolat Jó lappal a kézben az ember arcát süti a nap, boldognak, elfogadottnak, szerencsésnek érzi magát. A tudatosságra igenis, ekkor...

A bátorság ahhoz kell

„A bátorság ahhoz kell,hogy a félelemne játsszon szerepetaz elhatározásokban.„Feldmár András Az elhatározás változással jár. A változással pedig felvállalom, hogy a jelen komfortzónámon kívül kerülhetek. Amikor a komfortzónán kívülre kerülés lehetősége megjelenik,...

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akit elrabolt a sárkány. Keservesen sírt szegény, mert az életét nem így akarta leélni. Aztán egy szép napon megérkezett a megmentője, akire oly nagyon várt. A hős a karjába kapta a királylányt, és biztosította...

Ha nem esel el, meghalsz…

A fenti mondatot egy ügyfelemnek mondta a síoktatója. Elmondása szerint nem ment könnyen a gyakorlás, és a legkardinálisabb pontja az oktatásnak az volt, hogy jól tudjon elesni. Az eleséssel ugyanis ki tudott kerülni olyan dolgokat, amelyek veszélyesek, vagy amelyekre...

Czinkóczi-Dori Szilvia – #nőkaneten

Mai főszereplőnk: Czinkóczi-Dori Szilvia, aki szépen sorban elvégezte a Nők a Neten programokat a legmagasabb szintig, avagy a Nők a Neten Mentorprogramig. Czinkóczi-Dori Szilvia /Sziszi/ vagyok, 2021-ben régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy megnyitott...

ÁRAZNI vagy INGYEN ADNI

Nagyon felbosszantott, és ami felbosszant, azon el kell gondolkozni, mert azon van munka, hiszen ami számomra természetes, az más számára nem biztos, hogy az. Már többször jött velünk szembe az a kérdés, vélemény, javaslat: miért nem adjuk ingyen a központ tagságot?...

Időpontfoglaló és a közösségi vállalkozói szemlélet

Épp egy izgalmas fejlesztésen dolgozom a Szolgáltatási Központban. Időpontfoglaló rendszert építek ki a Nők a Neten Közösségi Weboldal tagjainak. Ami izgalmassá teszi a mindennapokat az az, hogy épp egy másik projekt során is egy időpontfoglaló szoftvert tesztelek a...

December 15. „Értékrendem és célkitűzéseim vezetnek egyéni utamon!”

Ide tartozó Bach-virág: Vörösfenyő Az Adventi Naptárad tizenötödik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Csoda vagy! Miután az elmúlt napokban kalandoztunk a jövőben, tegnap ráláttunk félelmeink mellett, hogyan tudunk mozdulni, cselekedni, elindulni,...

December 14. „Belevágok, előrelépek!”

Ide tartozó Bach-virág: Bohócvirág Az Adventi Naptárad tizennegyedik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Bátorság Az elmúlt két napban a jövő irányába tekintettünk. E közben előfordulhatott, hogy beléd hasított a félelem érzése. Erre is van...
.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

Kérd az űrlap kitöltése által az ingyenes anyagot!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu