Barion Pixel

Nők a Neten számokban:

  • 45 év vállalkozói tapasztalat

  • 7 vállalkozás

  • 1 milliárd 138 millió 600 ezer Forint árbevétel

  • 15 millió Ft képzésbe fektetett összeg

  • 150 alkalmazott

  • több ezer ügyfél

  • több ezer konzultáció

a Nők a Neten alapítói:

Dr. Illés Nóra - Nők a Neten

Dr. Illés Nóra

Harmónia mentor, időgazdálkodás szakértő

Dr. Illés Nóra - Nők a Neten

Utasi Melinda

Vállalkozásfejlesztő és pénzügyi tanácsadó, mentor

Nagy Ágnes - Nők a Neten

Nagy Ágnes

Online vállalkozási tanácsadó, webfejlesztő, mentor

„Sokan álmodoznak a sikerről. Mások pedig felébrednek és cselekszenek.”

– Ismeretlen szerző

Személyes történeteink élő beszélgetésben:

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akit elrabolt a sárkány. Keservesen sírt szegény, mert az életét nem így akarta leélni. Aztán egy szép napon megérkezett a megmentője, akire oly nagyon várt. A hős a karjába kapta a királylányt, és biztosította afelől, hogy most már boldogan élhet, nem kell aggódnia……

A mesékben helye van a megmentőnek. Van-e helye az életemben is ugyanerre vágyni? Mert ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer érkezik valaki, aki megszabadítja minden bújától, bajától?

A királylánynak jó egzisztenciája van, az elbeszélések szerint szép is, sokkal többet nem is tudunk róla. Azt azonban igen, semmit nem tesz azért, hogy visszakaphassa mindazt, ami boldogságot, kiegyensúlyozottságot biztosít neki. Csak vár a megmentőre. Nekünk más utunk van a saját életünkben.

A „jólétemet, jól létemet”, a kitűzött célok megvalósítását, mindig én magam irányítom. Nem könnyű ezt elismerni, hiszen ha így van, a megoldások felelőssége is az enyém. E közben azt is átélem, hogy valamely helyzetben, élethelyzetben tehetetlennek érzem magam, nem jön a megoldás. A külső körülmények, a kapcsolataim, azok a dolgok, amikre úgy érzem nincs ráhatásom, mind súlyként nehezednek rám. Sokszor elhangozhat: „Pedig mennyi mindent megtettem már, és mégsem oldódik meg a problémám”. Nehéz helyzetemben találhatok olyan személyt, aki előttem jár, tanácsokat ad, ami szerinte az én problémám megoldaná. Vagy olyat, aki beáll a hátam mögé, és noszogat, lökdös előre, és megmondja mit és hogyan kellene tennem. A szándékuk magasztos, meg akarnak menteni engem. De nehéz helyzetben nem a mások általi megmentésre kell vágyakoznom. Sokkal inkább arra, amit csak magamnak adhatok meg.

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

Forrás: unsplash.com

Ekkor jó tudni azt, hogy van olyan személy, aki sem nem elém, sem nem mögém áll. Megáll mellettem. Meghallgat, megért. Akivel szemben kialakulhat egy bizalmi kapcsolat, mert nála elhelyezhetem a titkaim, a félelmeim, a szorongásom. Nem bírál, nem ad tanácsot. Nem sürget, türelmesen kivárja, hogy képessé váljak felismerni mi okozza a bizonytalan helyzetem.

Ő az a mentálhigiénés segítő, aki elfogad úgy, ahogyan vagyok. A célja, hogy megértse, mit élek át, mit érzek, és mit gondolok. Kísér engem, kimondatja velem a félelmeimet, amit talán még magamnak sem merek megfogalmazni. Ez a személy eléri azt, hogy feldolgozzam a kérdéseimet, és megtaláljam a saját válaszaimat. Közben megélhetem, hogy képes vagyok egy igazi önfeltárásra. 

„Felkínálom Önnek, hogy szabadon és nyíltan beszéljen nekem mindenről, ami foglalkoztatja, vagy terheli. Önön múlik, hogy miről beszélünk. Én azáltal segítek, hogy mindig megmondom majd, mit értettem meg abból, amit mondott.”

Carl Rogers

Egyszer- egyszer volt, egyszer- egyszer van az életben olyan helyzet, amikor a mentálhigiénés kapcsolat segít megmenteni saját magam. Ebben az a jó, hogy ez nem mese….

A munkám a hivatásom, az életem. Minden hangzatosság nélkül. Emberekkel foglalkozni, tudatosságot ültetni, amitől könnyebben mennek a napok.

Mondhatnám önzetlenül, de ez nem teljesen igaz. Mert minél több a tudatos, ettől nyugodt, ettől pedig boldogabb ember, annál jobban szeretek kimenni az utcára, programokon részt venni, vagy csak felvágottat kérni az eladótól.

Igen, sok terhelt emberrel találkozom, akik talán meg sem tudják fogalmazni mitől, de nincs komfort az életükben. Ezen szeretnék változtatni.

Kicsi lámpás lenni, kísérő, aki mellett ki lehet bogozni a szálakat, megtalálni a kérdésekre a válaszokat.

Segítő, aki mutat olyan technikákat, praktikákat, amelyeket könnyen el lehet sajátítani, beépíteni a mindennapokba. Amitől kevesebb lesz a nehéz sóhaj, amitől könnyebb lesz a lélek.

Könnyebb lesz beszélni a férjjel, a gyerekkel, a testvérrel, a szomszéddal, a munkatárssal, úgy egyáltalán azokkal, akik szembe jönnek. Hogy ne kelljen szembe menni….

Ezt szeretném én. Ettől persze még nem legelész az oroszlán együtt a báránnyal, nem lesz a vattacukor rózsaszín.

Ettől élhetőbbek lesznek a napok, a kapcsolatok. Több a mosoly, és kevesebb a feszültség.

Ettől nem lesz mesés az élet, de szerethető lesz, vágyható, akinek az ad biztonságot, kiszámítható.

És ahogy mondani szoktam, ebben az a jó, hogy ez nem mese

Ha szükséged van egy mentálhigiénés segítőre, akkor kattints ide, ha pedig csak írnál nekem, akkor azt ugyanezen az oldalon tudod megtenni, legalul az űrlapon keresztül.

Tót Szilvia

Szolgáltatásaim és online tudásanyagaim:

VÁLLALKOZÓ NŐ ÉS STÍLUSA

VÁLLALKOZÓ NŐ ÉS STÍLUSA

ÉLETRE KELT RUHÁK BLOG SOROZAT 1/8.

Együttműködés Vajk Szilviával, a Sysco női ruhamárka tulajdonosával.
Szilvi a rajtunk található gyönyörű ruhák megálmodója. Miért pont ezeket a darabokat ajánlotta nekünk? Arról a Sysco – mert NŐnek lenni jó Facebook csoportjában és itt blogban is beszámol Nektek.

Bemutatkozik a Nők a Neten – Nőies Vállalkozásfejlesztés Nőknek

  • 3 in 1, ami a Nők a Neten titka és különlegessége. 
  • 3 Nő, 3 Vállalkozónő, akik sok éve támogatják saját szakterületükön a Vállalkozó Nőket, úgy döntöttek, EGYÜTT + MŰKÖDVE dolgoznak tovább a mindennapokban. Ennek eredményeképp a Vállalkozó Nőket 3 oldalról, egyszerre térben és időben kísérik az útjukon. 

A saját innovációjuk egy olyan vállalkozásfejlesztési módszer, amellyel a Világ bármely pontján, érzelmi és anyagi biztonságot tud teremteni a Vállalkozó Nő önmaga és családja számára.

Sysco-t 2021 őszén kerestük fel azért, hogy segítsen nekünk abban, hogy amit képviselünk együtt, önazonosan ki tudjuk fejezni öltözködésünkkel, hiszen az első benyomás nagyon fontos. 

Azt, hogy mennyire más egyéniségek vagyunk, jól tükrözi ez a pár soros számmisztikai elemzésünk. (A számmisztikával dolgozunk az üzleti életben is, támogatjuk ezzel a tudással a hozzánk érkező Vállalkozó Nőt.)

Melindának 1-es a belső én száma, ami a belső indíttatás. Új utak és módszerek, megoldások keresésére sarkallja Őt. Belső tűz élteti. Bátor, akaraterős, elszánt Nő. Mivel a külső én száma is 1-es, a szenvedély, a tűz energiái, első benyomásra megmutatkoznak.

Sysco: itt, az első elemzésnél szeretném elmondani nektek, hogy egyikük esetében sem ismertem a számaikat, az egyéniségüket. Látva a rövid elemzéseket, elképesztő, hogy mind a választott színek, mind pedig a ruhák stílusa mennyire tükrözi a személyiségüket.

Melinda tűz energiái, szenvedélye  élénk, hideg színekben fejeződik ki leginkább.

Ági 5-ös külső én számmal (első benyomás) rendelkezik. Jópofa, optimista, az életet szerető személyiség benyomását kelti, aki kedvességével, barátságos természetével, hamar meg is kedvelteti magát bármilyen társaságba megyünk. Lazasága, fantáziája, humorérzéke, hamar meghozza a népszerűséget számára a társasági életben. 

Sysco: Ági személyiségét is jól tükrözik a kiválasztott ruhák. Lazák, minden darab viselhető sportosabb változatban is, hiszen neki fontos a kényelem, a komfort, a játékosság. 

Nóri a türelmes, másokra és mindenre odafigyelő, jóindulatú, segítőkész, megértő közösségi ember. 

Sysco: Nórinak nem csak a személyisége, a hangja lágy, nőies, kifinomult, hanem a színtípusa, a stílusa is. Ezért lágy színeket, letisztult szabásvonalú ruhákat választottunk neki 

Találkozz velünk a Nők a Neten Szintlépő Mentor Programon: https://nokaneten.hu/nok-a-neten-mentorprogram/

Ha kérdésed van, itt elérsz bennünket: hello@nokaneten.hu

SYSCO ruhamárka: https://syscolifestyle.hu/

Sysco – mert NŐnek lenni jó Facebook csoport

válassz kedvedre!

legújabb tanfolyamok

legújabb tanfolyamok

ingyenes anyagok

Mentor program

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

MI A KÜLÖNBSÉG A VÁLLALKOZÁSODON ÉS A VÁLLALKOZÁSODBAN DOLGOZNI?

Tudd meg az ingyenes Önindító programból!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu