Barion Pixel

Forray Niki Vállalkozó Nő, akit a szeretet mozgat

Szerző: | 2022.05.29. | Nagy Ágnes, Nők a Neten Café

A Női Vállalkozók Napjának első előadója Forray Niki, a Balloon World Hungary Kft., az Ünnepek Áruháza tulajdonosa volt.

Messziről figyelve is feltűnt számomra, hogy egy sugárzó személyiség. A kedves hangja magával ragadó, a mosolya elbűvölő. 

Szeretek hallgatni cégvezetői történeteket, így Nikire is nagyon kíváncsi voltam. Szándékosan nem olvastam utána, mert szeretem, ha először maga a személy kelt bennem első benyomást, utána jöhetnek a mások által megírt cikkek.

3 nappal később, a vasárnap délelőttömet azzal töltöttem, hogy róla olvastam és egy Szabó Péter által készített interjút is megnéztem. Mindezt annak érdekében, hogy minél jobban megismerjem. 

Az általam írt cikk nem jelenti azt, hogy Nikit ismerem, inkább szól arról, milyen benyomást keltett bennem és hány ponton hasonlít a felfogásunk és az életünk. Továbbá olyan gondolatokat is meg fogok jeleníteni, ami számomra nagy erőt adtak. 

Nevezném inkább történetmesélésnek egy számomra értékes ember hatása által.

Az első és legfontosabb az értékrend, ahogy ő nevezi, alapértékek. Azok az értékek, mely mellett az ember, a vállalkozó kitart és segíti őt a kihívásaiban, támogatja a döntéseiben, utat mutat neki. Niki alapértékei az enyémekkel, és a Nők a Neten közös alapértékeivel szinte teljesen egyeznek. 

Mi is tudjuk, hogy ezek képezik a vállalkozás alapját. Ahogy már olvashattad, hallhattad többször Nóritól (Nők a Neten Harmónia Mentora): “Értékrendem, célkitűzéseim, egyedi értékajánlatom vezetnek egyéni vállalkozói utamon.”

Niki egyik legfontosabb alapértéke a SZERETET. Személy szerint is ebben hiszek, hogy a szeretet MINDEN. Vállalkozóként folyamatosan a szeretet vezet az utamon. Mindent az mozgat és az visz előre. Szeretettel itatok át mindent, amit csinálok. A szeretetbe nem lehet belekötni. A szeretet MINDEN. 

Ha már itt tartunk a szeretetnél, akkor az előadás során Niki elmondta továbbá azt is, hogy a bizalmat mindig előre megadja. Pontosan így működök és ebben hiszek. Kevesebb csalódás ért ezzel a működéssel. Egyszer-kétszer próbálkoztam az ellentétes működéssel, a tapasztalataim elég rosszak voltak vele. 

Ahogy Niki is mondta, neki is voltak csalódásai, ahogy nekem is. Ez teljesen rendben van. Ha az ember visszatekint ezekre a helyzetekre, megérti, hogy miért is kellett megtörténnie a kellemetlenségeknek. Ilyenkor én mindig azt keresem (bizonyos esetben már túl korán), hogy vajon hová fejlődök általa.

Niki kitartása példaértékű. A Covid számára is óriási törést hozott. 3 nap alatt a 0-val volt egyenlő a forgalma. A vállalkozása újraépítése példaértékű. Ami számomra magával ragadó volt, hogy az emberségessége került az első helyre. Akkor sem magával foglalkozott, hanem a kollégáival. Nekik igyekezett minél hamarabb megoldással előállni. Amint ezt a feladatot megoldotta, jöhetett a vállalkozás újraépítése ebben a nehéz időszakban. 

A kollégái számára is és számomra is Niki kitartása az, ami kiemelkedővé teszi őt a munkája során. Úgy érzem, hogy számára sincs lehetetlen.

Niki folyamatosan eszembe juttatja a vendéglátós vállalkozói életemet. Azt a 17 évet, melyet ez a két szó abszolút jellemzett: szeretet és kitartás. Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mi volt a legfontosabb dolog, amiért szerettem a vendéglátást csinálni. 

Számomra a csapatom és a vendégeim jelentették a MINDENT. A csapatomat minden esetben a szeretet járta át, az működtette. Nagyon ritkán volt olyan kolléga, aki ezzel az értékkel nem tudott mit kezdeni. Ő már a folyamat elején kiesett a csapatból (mindenki szerencséjére).

A csapatépítés számomra az egyénben rejlő csodás képességek megismerésén alapult. Szerettem, ha a kollégák kiélhették az önkifejezés csodáját a munkájuk során. Így jöttek létre színdarabok például a kávézómra szabva, mivel az akkori kollégák színjátszósok voltak. A kávézóban megélt pillanatokat egy színdarabban jelenítették meg, melyet összekötöttünk ital- és ételkülönlegességekkel is. Akkora sikere volt, hogy háromszor kellett a darabot megismételni, hogy a városban mindenki meg tudja nézni.

Ha jó a csapat, akkor kitartanak melletted még a legnehezebb időkben is. Velem is így történt jó pár esetben, így például volt, hogy kávéfőzés helyett festettek és tapétáztatak. Mindenki lelekesen támogatta a víziómat, ez nem volt kérdés számukra. Hozok néhány izgalmas képet:

Visszatérve Nikire és a csapatépítésre. Jelenleg 25 emberrel dolgozik együtt, akik teljes mértékben együtt rezonálnak az alapértékekkel. A delegálás Niki számára is megadta a teljes szabadságot, amit ő a világban való utazásokkal is megélhet.

A delegálást ő is magas szinten végzi, de egy nagyon érdekes dologban egyetértünk, ami Szabó Péter videójából derült kis számomra. A teljes transzparencia, vagyis átláthatóság biztosítása minden fél számára. Tehát egy teljes demonkratikus alapokon nyugvó vállalat és kollektíva. Számára a vezetés nem az erőfitogtatás alapszik, hanem a szereteten. Mivel Niki sikeres és a 25 fős kollektíva is erről tanúskodik, így egyértelmű, hogy a rendszer működik.

Ebben hiszünl mi is a Nők a Netennél. Tiszta folyamatok, átláthatóság, szereteten és bizalmon alapuló delegálás. Ezt a rendszert visszük egyébként végig a Szintlépő Mentor Programunkban is.

A delegálással időt szabadítasz fel és több profitra teszel szert. De a delegálásra fel kell készülni és mi hisszük, hogy ezt már a legkisebb szinten is érdemes elkezdeni. Egyéni vállalkozói szinten, a kisebb KKV-nál pedig egyértelműen. Egyébként a legutóbbi mentorprogramosunk a folyamatok tisztázásával, átláthatóságával, delegálásával 30 % bevételnövekedést ért el. 

A Szabó Péterrel készült videóban a vállalkozásON és a vállalkozásBAN való munkáról is említést tesznek, mely ugye a delegálás alapját képezi. Ha ezt megérted, akkor kinyílik számodra a világ. Erről az ingyenes Önindító Programunkban is van szó, érdemes részt venned benne.

A delegálás megadja a szintlépést, a növekedést, a várva várt szabadságot a vállalkozó számára.

Mi a Nők a Netennel a delegálás egy különleges formáját választottuk, hiszen hárman dolgozunk vezetőként egymás mellett egy közös küldetés érdekében.

Ez egy izgalmas formáció és azt látjuk és tapasztaljuk, hogy más vállalkozók is vágynak erre. A mentorfolyamatban résztvevő vállalkozók mind arra törekednek, hogy elérjék ezt a szintet, ezt a vállalkozói létformát. Erről majd máskor, egy másik cikkben.

Niki egy nagyon izgalmas témát hoz a videóban. A vevőfejlesztést. Nagyon izgalmas terület, hiszen ebben rejlik a hatékony növekedés titka. 

Hozok egy példát szintén egy mentorprogramosunkkal kapcsolatban. A folyamat során az ügyfelünk új gondolkodásmóddal gazdagodott, új árakat határozott meg, új működési folyamatok alapjait rakta le. Ezek a tényezők hatással voltak az ügyfeire is. Támogattuk őt abban, hogyan tálalja az új árait, továbbá egy lehetőséget is felajánlottuk számára. Mivel az ügyfeleinek ő maga is szeretett volna új gondolkolkdoásmódokat és nézőpontokat adni, így felajánlottuk számára, hogy a Nők a Neten workshop keretében ügyfélfejlesztésben részesítjük őket. 

Ha a vezető fejlődik, fejlődik általa a kollektíva és az ügyfelei is. Ebben a témában is megerősítést kaptam Nikitől. Izgalmas volt hallgatni ezzel kapcsolatos gondolatait.

A beszámolómat oldalakon keresztül tudnám folytatni, de talán érdemes lenne összegeznem.

Forray Niki egy CsodaNő! Telis tele szeretettel, adni vágyással, törődéssel, élettel, jókedvvel. Önmagában már az előadás meghallgatása, a cikkek és a videók feldolgozása is a lelki békémet támogatta. 

Nagyon örülök, hogy egy picit belekóstolhattam a világába és bízom benne, hogy egyszer az utunk össze fog érni! 

Nagyszerű volt a vasárnapom legnagyobb részét neki adnom és ezt a cikket megírnom.

Ajánljuk szeretettel Forray Niki oldalát és webáruházát:

https://forrayniki.hu/

https://unnepekaruhaza.hu

A cikket írta Nagy Ágnes, a Nők a Neten online vállalkozói mentora

Közelgő események:

Aktualitások:

Mesterséges Intelligencia: A Jövő Vállalkozóinak Eszköze

A mesterséges intelligencia (MI) már nem csak a tudományos fantasztikus filmek világában létezik; valós eszköz, amely forradalmasíthatja a vállalkozásodat. Különösen számodra, mint női vállalkozónak, új lehetőségeket kínálhat, segítve téged abban, hogy előnyre tegyél...

Elég jó vagyok

Amikor bizonytalan vagy, meg akarsz felelni magadnak vagy a környezetednek, óhatatlan érkezik a kérdés: Elég jó vagyok? Mentálhigiénés segítőként számomra az a fontos, hogy a kérdőjeled kiegyenesedjen. Hogy a bizonytalanság helyett bizonyosságod legyen abban: Elég jó...

Légy online is látható!

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az üzleti életben egy jó portréfotó nélkülözhetetlen. A vásárlók elsősorban személyhez kötődnek, ezért nagyon fontos, hogy már az első - akár online - találkozáskor jó benyomást kelts bennük és bizalmat ébressz a leendő...

A delegálás előnyei a virtuális asszisztens szemével

A delegálás egy idő után elkerülhetetlen annak érdekében, hogy egy vállalkozás/cég fejlődni tudjon. Továbbá egy mai vállalkozó/cégvezető vállát jelentős mennyiségű, kötelező adminisztratív, illetve marketing, pénzügyi, hr, jogi és egyéb asszisztenciát igénylő, továbbá...

Időt kérek!

Időt kérek! ...és kértek is többen tőlünk a 2024. március 7-én megrendezésre kerülő Női Vállalkozók Napján. Az idei évben meghívást kaptunk VIP kiállítóként részt venni ezen az eseményen és lehetőséget arra is, hogy 12 Vállalkozónő tudjon részt venni nálunk, velünk...

Hogyan építs hálózatot, ami téged szolgál?

Sikeres vállalkozónőként a hálózatod az egyik leghatékonyabb erőforrásod Amikor még csak szabadúszó szakfordítóként dolgoztam, szakmai hálózatot építettem: fordítóirodák és direkt ügyfelek, akiknek fordítottam, szabadúszó társak, akikkel együtt dolgoztunk egy-egy...

Miért építs közösséget?

Először is fontos tisztázni, mit jelent a közösség - manapság elterjedt az a szokás, hogy a követőtábort is közösségnek nevezzék. Az előbbiben egyirányú kommunikáció zajlik, azaz a véleményvezér, tartalomgyártó kommunikál a követői felé, míg az utóbbiban az...

Blog vagy videó?

Blogolni vagy videózni az online női vállalkozóként? Korunk nagy kérdése. Időszerű kérdés, hiszen a marketing és social media csapból folyamatosan ömlik a tanács: videózni, mert abban van az organikus elérés titka. Ezt én nem is vitatom, hiszen adatokkal alátámasztott...

Női vállalkozó vagy üzletasszony?

Női vállalkozó vagy üzletasszony? A magyar vállalkozói kultúra 30 éves, így a fogalmak mögötti tartalom nem elég stabil. Ez azt eredményezi, hogy a hétköznapi élet és a szakmai élet kifejezései nem mindig fedik egymást és félreértéshez vezet. A vállalkozói életben...

Hogyan hozz jó döntést?

Kutatások szerint 10 ezer és 35 ezer döntést hozunk egy átlagos napon. A női vállalkozókről nem készült külön kutatás, de biztos vagyok benne, hogy ennek a dupláját. Amikor tüzet oltasz a vállalkozásodban, lehet, hogy a tripláját. Emiatt gyakran érezheted azt, hogy a...

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

MI A KÜLÖNBSÉG A VÁLLALKOZÁSODON ÉS A VÁLLALKOZÁSODBAN DOLGOZNI?

Tudd meg az ingyenes Önindító programból!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu