Barion Pixel

Forray Niki Vállalkozó Nő, akit a szeretet mozgat

Szerző: | máj 29, 2022 | Nagy Ágnes

A Női Vállalkozók Napjának első előadója Forray Niki, a Balloon World Hungary Kft., az Ünnepek Áruháza tulajdonosa volt.

Messziről figyelve is feltűnt számomra, hogy egy sugárzó személyiség. A kedves hangja magával ragadó, a mosolya elbűvölő. 

Szeretek hallgatni cégvezetői történeteket, így Nikire is nagyon kíváncsi voltam. Szándékosan nem olvastam utána, mert szeretem, ha először maga a személy kelt bennem első benyomást, utána jöhetnek a mások által megírt cikkek.

3 nappal később, a vasárnap délelőttömet azzal töltöttem, hogy róla olvastam és egy Szabó Péter által készített interjút is megnéztem. Mindezt annak érdekében, hogy minél jobban megismerjem. 

Az általam írt cikk nem jelenti azt, hogy Nikit ismerem, inkább szól arról, milyen benyomást keltett bennem és hány ponton hasonlít a felfogásunk és az életünk. Továbbá olyan gondolatokat is meg fogok jeleníteni, ami számomra nagy erőt adtak. 

Nevezném inkább történetmesélésnek egy számomra értékes ember hatása által.

Az első és legfontosabb az értékrend, ahogy ő nevezi, alapértékek. Azok az értékek, mely mellett az ember, a vállalkozó kitart és segíti őt a kihívásaiban, támogatja a döntéseiben, utat mutat neki. Niki alapértékei az enyémekkel, és a Nők a Neten közös alapértékeivel szinte teljesen egyeznek. 

Mi is tudjuk, hogy ezek képezik a vállalkozás alapját. Ahogy már olvashattad, hallhattad többször Nóritól (Nők a Neten Harmónia Mentora): “Értékrendem, célkitűzéseim, egyedi értékajánlatom vezetnek egyéni vállalkozói utamon.”

Niki egyik legfontosabb alapértéke a SZERETET. Személy szerint is ebben hiszek, hogy a szeretet MINDEN. Vállalkozóként folyamatosan a szeretet vezet az utamon. Mindent az mozgat és az visz előre. Szeretettel itatok át mindent, amit csinálok. A szeretetbe nem lehet belekötni. A szeretet MINDEN. 

Ha már itt tartunk a szeretetnél, akkor az előadás során Niki elmondta továbbá azt is, hogy a bizalmat mindig előre megadja. Pontosan így működök és ebben hiszek. Kevesebb csalódás ért ezzel a működéssel. Egyszer-kétszer próbálkoztam az ellentétes működéssel, a tapasztalataim elég rosszak voltak vele. 

Ahogy Niki is mondta, neki is voltak csalódásai, ahogy nekem is. Ez teljesen rendben van. Ha az ember visszatekint ezekre a helyzetekre, megérti, hogy miért is kellett megtörténnie a kellemetlenségeknek. Ilyenkor én mindig azt keresem (bizonyos esetben már túl korán), hogy vajon hová fejlődök általa.

Niki kitartása példaértékű. A Covid számára is óriási törést hozott. 3 nap alatt a 0-val volt egyenlő a forgalma. A vállalkozása újraépítése példaértékű. Ami számomra magával ragadó volt, hogy az emberségessége került az első helyre. Akkor sem magával foglalkozott, hanem a kollégáival. Nekik igyekezett minél hamarabb megoldással előállni. Amint ezt a feladatot megoldotta, jöhetett a vállalkozás újraépítése ebben a nehéz időszakban. 

A kollégái számára is és számomra is Niki kitartása az, ami kiemelkedővé teszi őt a munkája során. Úgy érzem, hogy számára sincs lehetetlen.

Niki folyamatosan eszembe juttatja a vendéglátós vállalkozói életemet. Azt a 17 évet, melyet ez a két szó abszolút jellemzett: szeretet és kitartás. Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mi volt a legfontosabb dolog, amiért szerettem a vendéglátást csinálni. 

Számomra a csapatom és a vendégeim jelentették a MINDENT. A csapatomat minden esetben a szeretet járta át, az működtette. Nagyon ritkán volt olyan kolléga, aki ezzel az értékkel nem tudott mit kezdeni. Ő már a folyamat elején kiesett a csapatból (mindenki szerencséjére).

A csapatépítés számomra az egyénben rejlő csodás képességek megismerésén alapult. Szerettem, ha a kollégák kiélhették az önkifejezés csodáját a munkájuk során. Így jöttek létre színdarabok például a kávézómra szabva, mivel az akkori kollégák színjátszósok voltak. A kávézóban megélt pillanatokat egy színdarabban jelenítették meg, melyet összekötöttünk ital- és ételkülönlegességekkel is. Akkora sikere volt, hogy háromszor kellett a darabot megismételni, hogy a városban mindenki meg tudja nézni.

Ha jó a csapat, akkor kitartanak melletted még a legnehezebb időkben is. Velem is így történt jó pár esetben, így például volt, hogy kávéfőzés helyett festettek és tapétáztatak. Mindenki lelekesen támogatta a víziómat, ez nem volt kérdés számukra. Hozok néhány izgalmas képet:

Visszatérve Nikire és a csapatépítésre. Jelenleg 25 emberrel dolgozik együtt, akik teljes mértékben együtt rezonálnak az alapértékekkel. A delegálás Niki számára is megadta a teljes szabadságot, amit ő a világban való utazásokkal is megélhet.

A delegálást ő is magas szinten végzi, de egy nagyon érdekes dologban egyetértünk, ami Szabó Péter videójából derült kis számomra. A teljes transzparencia, vagyis átláthatóság biztosítása minden fél számára. Tehát egy teljes demonkratikus alapokon nyugvó vállalat és kollektíva. Számára a vezetés nem az erőfitogtatás alapszik, hanem a szereteten. Mivel Niki sikeres és a 25 fős kollektíva is erről tanúskodik, így egyértelmű, hogy a rendszer működik.

Ebben hiszünl mi is a Nők a Netennél. Tiszta folyamatok, átláthatóság, szereteten és bizalmon alapuló delegálás. Ezt a rendszert visszük egyébként végig a Szintlépő Mentor Programunkban is.

A delegálással időt szabadítasz fel és több profitra teszel szert. De a delegálásra fel kell készülni és mi hisszük, hogy ezt már a legkisebb szinten is érdemes elkezdeni. Egyéni vállalkozói szinten, a kisebb KKV-nál pedig egyértelműen. Egyébként a legutóbbi mentorprogramosunk a folyamatok tisztázásával, átláthatóságával, delegálásával 30 % bevételnövekedést ért el. 

A Szabó Péterrel készült videóban a vállalkozásON és a vállalkozásBAN való munkáról is említést tesznek, mely ugye a delegálás alapját képezi. Ha ezt megérted, akkor kinyílik számodra a világ. Erről az ingyenes Önindító Programunkban is van szó, érdemes részt venned benne.

A delegálás megadja a szintlépést, a növekedést, a várva várt szabadságot a vállalkozó számára.

Mi a Nők a Netennel a delegálás egy különleges formáját választottuk, hiszen hárman dolgozunk vezetőként egymás mellett egy közös küldetés érdekében.

Ez egy izgalmas formáció és azt látjuk és tapasztaljuk, hogy más vállalkozók is vágynak erre. A mentorfolyamatban résztvevő vállalkozók mind arra törekednek, hogy elérjék ezt a szintet, ezt a vállalkozói létformát. Erről majd máskor, egy másik cikkben.

Niki egy nagyon izgalmas témát hoz a videóban. A vevőfejlesztést. Nagyon izgalmas terület, hiszen ebben rejlik a hatékony növekedés titka. 

Hozok egy példát szintén egy mentorprogramosunkkal kapcsolatban. A folyamat során az ügyfelünk új gondolkodásmóddal gazdagodott, új árakat határozott meg, új működési folyamatok alapjait rakta le. Ezek a tényezők hatással voltak az ügyfeire is. Támogattuk őt abban, hogyan tálalja az új árait, továbbá egy lehetőséget is felajánlottuk számára. Mivel az ügyfeleinek ő maga is szeretett volna új gondolkolkdoásmódokat és nézőpontokat adni, így felajánlottuk számára, hogy a Nők a Neten workshop keretében ügyfélfejlesztésben részesítjük őket. 

Ha a vezető fejlődik, fejlődik általa a kollektíva és az ügyfelei is. Ebben a témában is megerősítést kaptam Nikitől. Izgalmas volt hallgatni ezzel kapcsolatos gondolatait.

A beszámolómat oldalakon keresztül tudnám folytatni, de talán érdemes lenne összegeznem.

Forray Niki egy CsodaNő! Telis tele szeretettel, adni vágyással, törődéssel, élettel, jókedvvel. Önmagában már az előadás meghallgatása, a cikkek és a videók feldolgozása is a lelki békémet támogatta. 

Nagyon örülök, hogy egy picit belekóstolhattam a világába és bízom benne, hogy egyszer az utunk össze fog érni! 

Nagyszerű volt a vasárnapom legnagyobb részét neki adnom és ezt a cikket megírnom.

Ajánljuk szeretettel Forray Niki oldalát és webáruházát:

https://forrayniki.hu/

https://unnepekaruhaza.hu

A cikket írta Nagy Ágnes, a Nők a Neten online vállalkozói mentora

Közelgő események:

Aktualitások:

Nincs kőbe vésve!

Nincsen kőbe vésve! Többször kaptuk már meg kérdésként, hogy a Központhoz való csatlakozás után, a tagoknak van-e lehetőségük a miniweboldalaikon változtatni? Természetesen van lehetőség, hiszen nincsen kőbe vésve. A mai napját is azzal töltötte Ági, hogy több tagunk...

Jó lappal a kézben

„Jó lappal a kézbenbárki tud nyerni,de rosszal csaka legjobb játékosok„ Axel Rode Az ÉLET persze nem szerencsejáték, mégis üzen ez a gondolat Jó lappal a kézben az ember arcát süti a nap, boldognak, elfogadottnak, szerencsésnek érzi magát. A tudatosságra igenis, ekkor...

A bátorság ahhoz kell

„A bátorság ahhoz kell,hogy a félelemne játsszon szerepetaz elhatározásokban.„Feldmár András Az elhatározás változással jár. A változással pedig felvállalom, hogy a jelen komfortzónámon kívül kerülhetek. Amikor a komfortzónán kívülre kerülés lehetősége megjelenik,...

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akit elrabolt a sárkány. Keservesen sírt szegény, mert az életét nem így akarta leélni. Aztán egy szép napon megérkezett a megmentője, akire oly nagyon várt. A hős a karjába kapta a királylányt, és biztosította...

Ha nem esel el, meghalsz…

A fenti mondatot egy ügyfelemnek mondta a síoktatója. Elmondása szerint nem ment könnyen a gyakorlás, és a legkardinálisabb pontja az oktatásnak az volt, hogy jól tudjon elesni. Az eleséssel ugyanis ki tudott kerülni olyan dolgokat, amelyek veszélyesek, vagy amelyekre...

Czinkóczi-Dori Szilvia – #nőkaneten

Mai főszereplőnk: Czinkóczi-Dori Szilvia, aki szépen sorban elvégezte a Nők a Neten programokat a legmagasabb szintig, avagy a Nők a Neten Mentorprogramig. Czinkóczi-Dori Szilvia /Sziszi/ vagyok, 2021-ben régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy megnyitott...

ÁRAZNI vagy INGYEN ADNI

Nagyon felbosszantott, és ami felbosszant, azon el kell gondolkozni, mert azon van munka, hiszen ami számomra természetes, az más számára nem biztos, hogy az. Már többször jött velünk szembe az a kérdés, vélemény, javaslat: miért nem adjuk ingyen a központ tagságot?...

Időpontfoglaló és a közösségi vállalkozói szemlélet

Épp egy izgalmas fejlesztésen dolgozom a Szolgáltatási Központban. Időpontfoglaló rendszert építek ki a Nők a Neten Közösségi Weboldal tagjainak. Ami izgalmassá teszi a mindennapokat az az, hogy épp egy másik projekt során is egy időpontfoglaló szoftvert tesztelek a...

December 15. „Értékrendem és célkitűzéseim vezetnek egyéni utamon!”

Ide tartozó Bach-virág: Vörösfenyő Az Adventi Naptárad tizenötödik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Csoda vagy! Miután az elmúlt napokban kalandoztunk a jövőben, tegnap ráláttunk félelmeink mellett, hogyan tudunk mozdulni, cselekedni, elindulni,...

December 14. „Belevágok, előrelépek!”

Ide tartozó Bach-virág: Bohócvirág Az Adventi Naptárad tizennegyedik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Bátorság Az elmúlt két napban a jövő irányába tekintettünk. E közben előfordulhatott, hogy beléd hasított a félelem érzése. Erre is van...
.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

Kérd az űrlap kitöltése által az ingyenes anyagot!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu