Barion Pixel

Mitől válsz vállalkozóvá?

Szerző: | febr 10, 2022 | Nagy Ágnes

Attól válsz vállalkozóvá, hogy kiváltod a vállalkozói igazolványodat vagy létrehozod a kft-det? 

Saját story következik, hosszú lesz, de tanulságos: 
Sokáig azt gondoltam, hogy igen! 19 évesen lettem vállalkozó először, akkor bementem az Okmányirodába, jól kifaggattak és lett egy vállalkozói igazolványom, amiről akkor úgy gondoltam, hogy tényleg kapok valami kis kártyát és én arra nagyon büszke leszek! 

A Fundamenta lelkes pénzügyi tanácsadója lettem, amit nagyjából fél évig csináltam és közel fél milliót buktam. Jól meg is ijedtem, kell a fenének ez a baromság. 

Egészen két évig tartott az ijedség, amikor újra vállalkozóvá váltam, akkor már úgy gondoltam, hogy nagyon tudatosan.

Hiszen főiskolára is jártam, hogy közgazdász legyek vendéglátó és szálloda szakon. Egy nagyon menő étteremben voltam pultos, figyeltem a szakma igazán nagy méltóságú emberkéit, hogyan dolgoznak. Szívtam a tudást… miért ne sikerülhetne most?

Eközben a (volt) férjemmel, aki szintén a vendéglátás területén tevékenykedett és lelkesen keverte a gyönyörűséges koktélokat, létrehoztunk egy mozgó koktélbárt, amivel nagyobb rendezvényekre települtünk ki. Igen sikeresek voltunk, legalábbis azt gondoltuk.  

Mindenki mondta, nyissatok egy helyet!

Aztán úgy döntöttünk, ám legyen! Megalapítottunk egy Bt-t és mellé béreltünk egy koktélbárt is egy helyi hotelben. Persze egy picit sem számoltunk utána, csak az ösztön hajtott minket.

Jól belaktuk a helyet, egymás után váltottuk valóra az ötleteinket, közben szétszedtük egymást idegileg, mert ő nem értette minek áfát fizetni, amikor azt vissza szokták igényelni … ok, nem hazánk fia a lelkem, hanem egy közép-amerikai digó, úgyhogy elfogadtam, hogy hát nem ért hozzá. 

Én meg lelkesen fizetgettem a járulékokat, adókat. De aztán sosem maradt pénzünk. Sőt egy idő után adótartozásunk lett. Amibe, ha egyszer belekeveredik az ember, egy őrületes spirált járhat le. Kaptunk innen-onnan pénzt, toldoztunk-foltoztunk.

De ötlet volt dögivel, fejlesztettünk világba, ez kell – meg az kell a népeknek! Aztán végülis úgy rémlik kétszer léptük át a 2 milliós adótartozást. Amikor már én totál kikészültem, a házasságunk romokban állt, a két éves gyerek meg csak üvöltött.

Elváltunk. Ő vitte a Bt-t, majd fél év újraprogramozás után elindultam a saját utamon. 

Gondoltam, most biztos megtanultam a leckét. Meg végülis csak közgazdász vagyok, vagy mi a fene… (tudom, kb. 3 millióan azok az országban).

Röviden annyi, hogy ezután megnyitottam álmaim kávézóját és nagyjából 1000 dolgot megfogadtam, hogy mit fogok másként csinálni. Egyszemélyes Kft-t alapítottam, jöttek a munkások fúrtak-faragtak, költöttem a milliókat a beruházásra. Nem számoltam, csak költöttem…

Aztán kész lett a hely. Egyébként tegnap előtt volt 10 éve, hogy Kecskemét belvárosában megnyitottam a cukorfalat Valentino Kávéházamat. Elsöprő 7 évet töltöttem el benne, ötleteket valósítottam meg, duplájára nőtt a helység, fejlesztettem, de egy valami nem változott. Nem volt benne semmi tudatosság. Ismét adótartozás lett a vége. Kétszer is súlyos milliók forogtak kockán. Pedig voltak vendégek dögivel, nem erről volt szó.

Sokszor megkérdezik tőlem, hogy miért váltam meg a helytől, nem ment? 

Basszus, ilyenkor fogom a fejem! Hogy barátom, ez nem ennyire egyszerű. Vágod, hogy teli van a hely és közben a vállalkozó éhen hal? Akkor mi a gond? Hol a hiba? 

Kapizsgálod már? 

Egyrészt óriási probléma, hogy ebben az országban úgy esnek ki diákok az iskolából, hogy alkalmazottnak nevelik őket. Fogalmuk sincs arról, hogyha elhelyezkednek valahol, az micsoda? Az egy cég? Az hogy épül fel? 

Egyszer leültettem az alkalmazottaimat, hogy szerintük hogy épül fel ez a vállalkozás, amiben dolgoznak? Ha bejön valaki egy csésze kávét meginni és kapunk érte 300 Ft-ot, az mi? 

Azt mondták, az a bevétel, az az enyém! Te jó ég! Mondtam! És a beszerzési ára a kávénak? A köztes áfa tartalom? A nyereségadó, a többi adó, a járulék, a ti fizetéseitek? És azt gondoljátok az mind az enyém???

NAGY GOND VAN A FEJEKBEN ÉS AZ ÉN FEJEMBEN IS AZ VOLT. 

Míg meg nem értettem, hogy a vállalkozás tanulható! És tanulni kell! Én csak arra biztatlak, hogy légy résen és ne alkalmazottként viselkedj a saját vállalkozásodban, hanem tedd félre az egódat és fordulj szakértőkhöz, akik már megtapasztalták azt, aminek te még csak az elején vagy. 

Én súlyos milliók árán tanultam meg, hogy mi a vállalkozás és azzal mit kell kezdeni, hogy az prosperáló legyen és ne csak egy őrült hajsza. Azóta pedig ledöbbenek, hogy mennyien keresnek meg, hogy mondjam el, én hogyan csinálom az online vállalkozásomat. Tanítsam őket! 

Ezért ma már két szakértő társammal „tanítjuk” a vállalkozókat itt a Nők a Neten projektben, hogy miként legyenek tudatosak a vállalkozásuk építésekor, mind a hárman a saját szakterületünkkel. Hiszen nem vagyunk mindentudók! 

Mindenki a saját szakterületéhez ért a legjobban, mint ahogy Te is!

Vedd birtokba a Nők a Neten kurzust és ismerd meg az álomügyfeledet és kerülj szoros kapcsolatba ezáltal a vállalkozásoddal, hogy pénzügyileg is sikeres legyél:

Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus

KEZDD OTT, AHOL TARTASZ:

  1. szint: Rakd le az alapokat, gondold újra a vállalkozásodat, indítsd el, ha kezdő vagy: a Komplex Vállalkozói Kurzus biztosítja számodra a szintlépéshez szükséges biztos alapokat.
  2. szint: Ha számodra fontosak a jó alapok, amire mindig támaszkodhatsz + kell a RÁD és a vállalkozásodra szabott teljes körű szakértői áttekintés, támogatás, beindítás akkor válaszd a Támogató Programot.

KATTINTS IDE: NŐK A NETEN KOMPLEX VÁLLALKOZÓI KURZUS ÉS TÁMOGATÓ PROGRAM

Közelgő események:

Aktualitások:

Nincs kőbe vésve!

Nincsen kőbe vésve! Többször kaptuk már meg kérdésként, hogy a Központhoz való csatlakozás után, a tagoknak van-e lehetőségük a miniweboldalaikon változtatni? Természetesen van lehetőség, hiszen nincsen kőbe vésve. A mai napját is azzal töltötte Ági, hogy több tagunk...

Jó lappal a kézben

„Jó lappal a kézbenbárki tud nyerni,de rosszal csaka legjobb játékosok„ Axel Rode Az ÉLET persze nem szerencsejáték, mégis üzen ez a gondolat Jó lappal a kézben az ember arcát süti a nap, boldognak, elfogadottnak, szerencsésnek érzi magát. A tudatosságra igenis, ekkor...

A bátorság ahhoz kell

„A bátorság ahhoz kell,hogy a félelemne játsszon szerepetaz elhatározásokban.„Feldmár András Az elhatározás változással jár. A változással pedig felvállalom, hogy a jelen komfortzónámon kívül kerülhetek. Amikor a komfortzónán kívülre kerülés lehetősége megjelenik,...

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akit elrabolt a sárkány. Keservesen sírt szegény, mert az életét nem így akarta leélni. Aztán egy szép napon megérkezett a megmentője, akire oly nagyon várt. A hős a karjába kapta a királylányt, és biztosította...

Ha nem esel el, meghalsz…

A fenti mondatot egy ügyfelemnek mondta a síoktatója. Elmondása szerint nem ment könnyen a gyakorlás, és a legkardinálisabb pontja az oktatásnak az volt, hogy jól tudjon elesni. Az eleséssel ugyanis ki tudott kerülni olyan dolgokat, amelyek veszélyesek, vagy amelyekre...

Czinkóczi-Dori Szilvia – #nőkaneten

Mai főszereplőnk: Czinkóczi-Dori Szilvia, aki szépen sorban elvégezte a Nők a Neten programokat a legmagasabb szintig, avagy a Nők a Neten Mentorprogramig. Czinkóczi-Dori Szilvia /Sziszi/ vagyok, 2021-ben régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy megnyitott...

ÁRAZNI vagy INGYEN ADNI

Nagyon felbosszantott, és ami felbosszant, azon el kell gondolkozni, mert azon van munka, hiszen ami számomra természetes, az más számára nem biztos, hogy az. Már többször jött velünk szembe az a kérdés, vélemény, javaslat: miért nem adjuk ingyen a központ tagságot?...

Időpontfoglaló és a közösségi vállalkozói szemlélet

Épp egy izgalmas fejlesztésen dolgozom a Szolgáltatási Központban. Időpontfoglaló rendszert építek ki a Nők a Neten Közösségi Weboldal tagjainak. Ami izgalmassá teszi a mindennapokat az az, hogy épp egy másik projekt során is egy időpontfoglaló szoftvert tesztelek a...

December 15. „Értékrendem és célkitűzéseim vezetnek egyéni utamon!”

Ide tartozó Bach-virág: Vörösfenyő Az Adventi Naptárad tizenötödik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Csoda vagy! Miután az elmúlt napokban kalandoztunk a jövőben, tegnap ráláttunk félelmeink mellett, hogyan tudunk mozdulni, cselekedni, elindulni,...

December 14. „Belevágok, előrelépek!”

Ide tartozó Bach-virág: Bohócvirág Az Adventi Naptárad tizennegyedik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Bátorság Az elmúlt két napban a jövő irányába tekintettünk. E közben előfordulhatott, hogy beléd hasított a félelem érzése. Erre is van...
.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

Kérd az űrlap kitöltése által az ingyenes anyagot!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu