Barion Pixel

Hogyan szabadul fel 1,5 órád a napodban? Időgazdálkodás Nórival

Szerző: | febr 13, 2022 | Anna rovata, Nők a Neten Business

Anna rovata: 4. rész

Mielőtt elkezdtem a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzust, megvoltak azok az elakadások, amiket tudatosan szerettem volna feloldani. 

 1. Árazás
 2. Önbizalomhiány
 3. Tudatos előretervezés (ebben sokat fejlődtem, de ugye mindig van hova)

Az Időt kérek! résszel kezdődik az oktatóvideó sorozat, aminek igazán örültem, hiszen ki az, aki nincs folyton rohanásban? De miért? Van erre megoldás? Tényleg van? 

Tényleg van!

Komoly elvárásokkal vágtam bele a Kurzusba. 

 • Olyan tippeket, tanácsokat vártam, amiket még nem hallottam.
 • Valóban használható lehetőségeket vártam.
 • Anyaként is megvalósítható útmutatásra volt szükségem.
 • Nem szerettem volna, ha sok energiát kell beletenni, vagyis többet annál, amennyibe most kerül a káosz.

Mivel rengeteg tippet olvashatunk a neten időgazdálkodás témájában, ezért mérhetetlen kíváncsisággal vágtam bele Nóri videókurzusába. Mint már írtam az előző bejegyzésben, időmenedzsment terén van hova fejlődnöm. Biztos ismerős másnak is a helyzet, hogy nap végén nem tudom, mit csináltam reggeltől estig. De nem úgy haladtam, ahogyan elterveztem.

Mert az sem mindegy, hogyan tervezünk

A Kurzus első etapjában Nóri olyan tanácsokat ad át, amelyeket megfogadva nem egyszerre szabadul fel sok időd, hanem napról napra azt látod, hogy a végére értél a teendőidnek. 

Kétféle előnyt ad a kezedbe:

 1. Akár napi 1,5 órád szabadul fel, melyet saját igényeidre szabva használhatsz fel.
 2. A kitűzött céljaid végre eléred – és ebben nincs semmi varázslat -, leszámolhatsz a halogatással.

Mindezt úgy kapod meg, hogy nem kellenek hatásvadász ígéretek. Olyan könnyedséggel kapod meg a lehetőséget az időhöz való viszonyod pozitív irányú változásához, hogy azt fogod kérdezni magadtól: tényleg ennyi?

Időgazdálkodás maga a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus is

Vállalkozó édesanyaként az idő nagy kincs számomra, de biztos vagyok benne, hogy ezt akárki elmondhatná, akár egy hetvenes éveiben járó nagypapa is. 

Először aggódtam, hogyan illesztem be a napjaimba a videók megnézését. Ez volt az a meglepetés, ami könnyűvé tette maga az oktatóanyag végignézését. 

A legrövidebb videó 16 perces, a leghosszabb 24 perces. Akinek kép sem kell ahhoz, hogy fejben ott legyen, annak még könnyebb, hiszen számára elég a hangot hallani. A napomban mindig akadt 20 szabad perc, amikor be tudtam iktatni az egyes részeket. Volt, hogy az ebédszünetemben kerítettem rá sort, de előfordult, hogy két feladat között hallgattam meg egy videót. Mert egyszerűen, mint egy sorozatnál, kíváncsi voltam a következőre. Mi lesz benne? Mit tanulok? 

Nóri beszédtempója pedig annyira nyugodt és kényelmes, hogy nem kellett visszatekernem, mit is mondott. Minden szava jól érthető, így, ha épp nem tudtam képpel nézni, hanggal is megragadtak azok a kulcsgondolatok, amiket tovább tudtam vinni magammal.

Gördülékeny haladás és a gondolatvezetők

Az egyes részeket 2 nap alatt hallgattam meg az Időt kérek! videósorozatnál. Esti órákban kezdtem neki, ameddig éppen nem volt szükség rám az esti rutin során. Ezért másnap délelőtt fejeztem be. A gondolatvezetők kitöltésénél nekem szintén kétféle megoldás jutott, helyzettől függően.

 1. A videó megnézése után töltöttem ki.
 2. A második résznél tömbösítettem, azaz 3 videó megnézése után töltöttem ki.

Nem tudnám egyikre sem azt mondani, az a tuti, mert nekem mindkettő kényelmes volt. Nem szeretem a kitöltős dokumentumokat, de itt óriási segítségemre voltak. Mennyivel másabb leírni, amit elhatároztam. S a papíron látva sem tűnik ijesztőnek vagy teljesíthetetlennek. Magabiztosságot adott. 

A kitöltésük sokkal kevesebb időbe került, mint gondoltam. Amikor rögtön a videó után töltöttem ki, 10 percembe került. A tömbösített kitöltés 30 perc volt. Nem csaptam össze, átgondoltam, és később újra kézbe vettem, hogy nem hagytam-e ki valamit. Keretet adott a Kurzus első részének. Mindenképpen töltsétek ki, ne sajnáljátok rá az időt, és az sembaj, ha valakinek ehhez több időre van szüksége. Mire az Időt kérek! végére érsz, úgyis tudni fogod, hogy ez olyasmi, amire megéri rászánni azt a pártíz vagy több percet. 

Mennyire adott azonnal használható tudást a hanganyag?

Annyira, hogy már a Bevezető 7 percében olyan gondolatok hangoztak el, amikkel dolgozni tudtam. Nóri erősen indított, és ami különösen tetszett még, hogy ő is édesanya, ezért pontosan tudja, milyen helyzetből indulunk mi, a Kurzus résztvevői. Személyes történetekkel sem fukarkodik, bátran elmeséli saját élményeit és tanulságait. Ez azért is szimpatikus számomra, mert úgy érzem, nem csak beszél valamiről, csúnya kifejezéssel élve, nem okoskodik, hanem érzi és érti az egyén elakadásait.

Nem ígér mindenki számára „tuti tippeket, biztos megoldásokat”. Azt ígéri, hogy végigvezet egy úton, és te azt viszel magaddal ebből az élményből, amit szeretnél, amit magadévá tudsz tenni. És így is van. Nem lesz minden kínált lehetőségre „AHA-élményed”, de találsz olyat, amire igen. Amivel tudsz dolgozni, amit be tudsz építeni az életedbe anélkül, hogy nehézséget jelentene. 

Az Időt kérek! részt gyakorlatilag azonnal be tudtam építeni a mindennapjaimba. Van-e azóta napi 1,5 órám? Még nincs. A változáshoz idő kell. De már napi 1 órám van, ami felszabadult, amit azzal tölthetek, amivel én szeretném. Nem kell mindig ugyanarra felhasználni, van, mikor olvasok, máskor megnézem a kedvenc sorozatom 2 részét. Legutóbb például tornázni is tudtam, na az egy kicsit muszáj dolog volt – a bícsbádi télen készül, és hipphopp, tavasz van -, de az én döntésem. 

Mely rész igényelt több időt, energiát?

Igyekszem spoiler nélkül átadni az információkat, hiszen senkitől nem szeretném elvenni a felismerés örömét. Az 5 videó közül egy volt, amibe több energiát fektettem, mint a többibe. A feladat, amit Nóri adott, igényelte, hogy pár napig olyan megfigyelést végezzek, amiből később komoly felfedezéseket tehettem. Ez segített hozzá ahhoz is, hogy a rendelkezésemre álló 24 órát úgy használjam fel, hogy este, mikor végiggondolom a napomat, ne azon kattogjak, mi maradt el.

Milyen érzésekkel zártam a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus 1. részét?

Mi változott bennem, a vállalkozásomban? Elindultam egy úton. Olyan fortélyokat kaptam, melyeket használva időt nyerhetek, minden nehézség és nagyobb energiabefektetés nélkül. Ettől féltem leginkább, hogy majd listát kell írnom, be kell osztanom a perceimet, óráimat, jegyzetelnem, elemeznem. 

Nem volt nehézség a leckék anyagaiban. Megtaláltam azokat a pontokat, melyek a saját személyiségemre szabhatók, és a vállalkozásomra. Magánemberként és vállalkozóként is profitáltam belőle. Hiszen az időnk véges, ahogy Nóri is mondja. Nem kapjuk vissza, nem tekerhetjük vissza, annyi van, amennyi, és pont. Jól gazdálkodni vele pedig nehéz, főleg család és munka mellett. 

Időt kérek! Köszönöm szépen, én már tudom, hogyan kaphatok, és hogyan használhatom, szerethetem.

Anna

Ismerd meg és vedd meg Te is a Nők a Neten kurzust, kerülj szoros kapcsolatba ezáltal a vállalkozásoddal, hogy pénzügyileg is sikeres legyél:

Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus

KEZDD OTT, AHOL TARTASZ:

 1. szint: Rakd le az alapokat, gondold újra a vállalkozásodat, indítsd el, ha kezdő vagy: a Komplex Vállalkozói Kurzus biztosítja számodra a szintlépéshez szükséges biztos alapokat.
 2. szint: Ha számodra fontosak a jó alapok, amire mindig támaszkodhatsz + kell a RÁD és a vállalkozásodra szabott teljes körű szakértői áttekintés, támogatás, beindítás akkor válaszd a Támogató Programot.

KATTINTS IDE: NŐK A NETEN KOMPLEX VÁLLALKOZÓI KURZUS ÉS TÁMOGATÓ PROGRAM

Közelgő események:

Aktualitások:

„December 5. „Az elfogadás „

Mindenki más, mégis mindenki EGY! Ide tartozó Bach-virág: Bükk Az Adventi Naptárad ötödik zsebében megbújó papírlapon a következő állSzámodra: Az elfogadás Egy saját történettel kezdem. 6 évvel ezelőtt természetgyógyász napokonvoltam előadó. Előtte, utána pedig...

December 4. „A csoda.”

Az Adventi Naptárad negyedik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Csoda Ezzel az írással 2013-ban találkoztam. Akkor elmentettem és hozom Számodra a mai napra.„A csoda a relativitás non plus ultrája. Ami nekem csoda, a másiknak természetes, és...

December 3. „Az Idő”

Az Adventi Naptárad harmadik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Az Idő A létezés nem más, mint megszületni, majd meghalni és a két végpont között teljesen élni, tanulni, tapasztalni. Ezt a mondatot akkor kaptam, amikor 10 évvel ezelőtt a...

December 2. „Tele vagyok reménnyel!”

Ehhez tartozó Bach-virág: Európai Sülzanot Az Adventi Naptárad második zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: A Remény Ugye jól ismerjük a mondásokat:"A remény hal meg utoljára. Amíg élünk remélünk."Adventi koszorúnk első gyertyája is a remény jelképe....

December 1. „Légy a pillanat varázsában!”

Az Adventi Naptárad első zsebében megbújó papírlapon a következő állSzámodra: A Jelen Pillanat Ő adja az ÉLETÖRÖMET. Ahhoz, hogy ezt a valódi életörömet megérezzük, megnyugvás állapotát kellelérni. Varázslatos pillanat, amikor nem csak nézzük, hanem LÁTJUK is...

Tudásmegosztó weboldal – 1. állomás

Legyen a Nők a Neten Közösségi Weboldal a női vállalkozók Facebook-ja! Viccesen hangzik? Pedig mi komolyan gondoljuk és már 1 éve komolyan dolgozunk ezen. Milyen állomásokon keresztül jutottunk erre az elmúlt években, az üzleti együttműködésünkkel? Miért tudjuk, hogy...

Női szerepeink szikrái

Mi nők sokan, sokszor napról napra éljük az életünket. Telnek-múlnak a napok, robotüzemmódban csináljuk a feladatainkat. Sokszor elveszünk a szerepeink sokaságában.Különböző szerepeinkben, különböző elvárásoknak, külső mércének igyekszünk megfelelni. Nők vagyunk,...

Mikor válsz VALÓDI vállalkozóvá? – Személyes gondolataim a témáról

Mikor válsz VALÓDI vállalkozóvá? Elég egyszerű a válasz szerintem: amikor felelősséget vállalsz! Felelősséget vállalsz a saját sikereidért és kudarcaidért. Ha valami nem sikerül, azért SOHA ne hibáztasd a külvilágot! Ha pedig sikerült valami, akkor köszönd meg...

Vállalkozás: Alkotás szabadsága és a racionalitás

Érezted már azt, hogy az alkotás öröme felszabadító, mámoros érzés, viszont a vállalkozási szabályok, kötöttségek ijesztőek? A vállalkozás lényege pont ebben rejlik: az ALKOTÁS SZABADSÁGA és a RACIONALITÁS  KÖTÖTTSÉGEK kettőssége. A vállalkozás egy keret, amely...

ÁRAZÁS-Ingyen adni valamit

Nagyon felbosszantott, és ami felbosszant, azon el kell gondolkozni, mert azon van munka, hiszen ami számomra természetes, az más számára nem biztos, hogy az. Már többször jött velünk szembe az a kérdés, vélemény, javaslat: miért nem adjuk ingyen a központ tagságot?...
.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

MI A KÜLÖNBSÉG A VÁLLALKOZÁSODON ÉS A VÁLLALKOZÁSODBAN DOLGOZNI?

Tudd meg az ingyenes Önindító programból!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu