Barion Pixel

Hogyan szabadul fel 1,5 órád a napodban? Időgazdálkodás Nórival

Szerző: | 2022.02.13. | Anna rovata, Nők a Neten Business

Anna rovata: 4. rész

Mielőtt elkezdtem a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzust, megvoltak azok az elakadások, amiket tudatosan szerettem volna feloldani. 

 1. Árazás
 2. Önbizalomhiány
 3. Tudatos előretervezés (ebben sokat fejlődtem, de ugye mindig van hova)

Az Időt kérek! résszel kezdődik az oktatóvideó sorozat, aminek igazán örültem, hiszen ki az, aki nincs folyton rohanásban? De miért? Van erre megoldás? Tényleg van? 

Tényleg van!

Komoly elvárásokkal vágtam bele a Kurzusba. 

 • Olyan tippeket, tanácsokat vártam, amiket még nem hallottam.
 • Valóban használható lehetőségeket vártam.
 • Anyaként is megvalósítható útmutatásra volt szükségem.
 • Nem szerettem volna, ha sok energiát kell beletenni, vagyis többet annál, amennyibe most kerül a káosz.

Mivel rengeteg tippet olvashatunk a neten időgazdálkodás témájában, ezért mérhetetlen kíváncsisággal vágtam bele Nóri videókurzusába. Mint már írtam az előző bejegyzésben, időmenedzsment terén van hova fejlődnöm. Biztos ismerős másnak is a helyzet, hogy nap végén nem tudom, mit csináltam reggeltől estig. De nem úgy haladtam, ahogyan elterveztem.

Mert az sem mindegy, hogyan tervezünk

A Kurzus első etapjában Nóri olyan tanácsokat ad át, amelyeket megfogadva nem egyszerre szabadul fel sok időd, hanem napról napra azt látod, hogy a végére értél a teendőidnek. 

Kétféle előnyt ad a kezedbe:

 1. Akár napi 1,5 órád szabadul fel, melyet saját igényeidre szabva használhatsz fel.
 2. A kitűzött céljaid végre eléred – és ebben nincs semmi varázslat -, leszámolhatsz a halogatással.

Mindezt úgy kapod meg, hogy nem kellenek hatásvadász ígéretek. Olyan könnyedséggel kapod meg a lehetőséget az időhöz való viszonyod pozitív irányú változásához, hogy azt fogod kérdezni magadtól: tényleg ennyi?

Időgazdálkodás maga a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus is

Vállalkozó édesanyaként az idő nagy kincs számomra, de biztos vagyok benne, hogy ezt akárki elmondhatná, akár egy hetvenes éveiben járó nagypapa is. 

Először aggódtam, hogyan illesztem be a napjaimba a videók megnézését. Ez volt az a meglepetés, ami könnyűvé tette maga az oktatóanyag végignézését. 

A legrövidebb videó 16 perces, a leghosszabb 24 perces. Akinek kép sem kell ahhoz, hogy fejben ott legyen, annak még könnyebb, hiszen számára elég a hangot hallani. A napomban mindig akadt 20 szabad perc, amikor be tudtam iktatni az egyes részeket. Volt, hogy az ebédszünetemben kerítettem rá sort, de előfordult, hogy két feladat között hallgattam meg egy videót. Mert egyszerűen, mint egy sorozatnál, kíváncsi voltam a következőre. Mi lesz benne? Mit tanulok? 

Nóri beszédtempója pedig annyira nyugodt és kényelmes, hogy nem kellett visszatekernem, mit is mondott. Minden szava jól érthető, így, ha épp nem tudtam képpel nézni, hanggal is megragadtak azok a kulcsgondolatok, amiket tovább tudtam vinni magammal.

Gördülékeny haladás és a gondolatvezetők

Az egyes részeket 2 nap alatt hallgattam meg az Időt kérek! videósorozatnál. Esti órákban kezdtem neki, ameddig éppen nem volt szükség rám az esti rutin során. Ezért másnap délelőtt fejeztem be. A gondolatvezetők kitöltésénél nekem szintén kétféle megoldás jutott, helyzettől függően.

 1. A videó megnézése után töltöttem ki.
 2. A második résznél tömbösítettem, azaz 3 videó megnézése után töltöttem ki.

Nem tudnám egyikre sem azt mondani, az a tuti, mert nekem mindkettő kényelmes volt. Nem szeretem a kitöltős dokumentumokat, de itt óriási segítségemre voltak. Mennyivel másabb leírni, amit elhatároztam. S a papíron látva sem tűnik ijesztőnek vagy teljesíthetetlennek. Magabiztosságot adott. 

A kitöltésük sokkal kevesebb időbe került, mint gondoltam. Amikor rögtön a videó után töltöttem ki, 10 percembe került. A tömbösített kitöltés 30 perc volt. Nem csaptam össze, átgondoltam, és később újra kézbe vettem, hogy nem hagytam-e ki valamit. Keretet adott a Kurzus első részének. Mindenképpen töltsétek ki, ne sajnáljátok rá az időt, és az sembaj, ha valakinek ehhez több időre van szüksége. Mire az Időt kérek! végére érsz, úgyis tudni fogod, hogy ez olyasmi, amire megéri rászánni azt a pártíz vagy több percet. 

Mennyire adott azonnal használható tudást a hanganyag?

Annyira, hogy már a Bevezető 7 percében olyan gondolatok hangoztak el, amikkel dolgozni tudtam. Nóri erősen indított, és ami különösen tetszett még, hogy ő is édesanya, ezért pontosan tudja, milyen helyzetből indulunk mi, a Kurzus résztvevői. Személyes történetekkel sem fukarkodik, bátran elmeséli saját élményeit és tanulságait. Ez azért is szimpatikus számomra, mert úgy érzem, nem csak beszél valamiről, csúnya kifejezéssel élve, nem okoskodik, hanem érzi és érti az egyén elakadásait.

Nem ígér mindenki számára „tuti tippeket, biztos megoldásokat”. Azt ígéri, hogy végigvezet egy úton, és te azt viszel magaddal ebből az élményből, amit szeretnél, amit magadévá tudsz tenni. És így is van. Nem lesz minden kínált lehetőségre „AHA-élményed”, de találsz olyat, amire igen. Amivel tudsz dolgozni, amit be tudsz építeni az életedbe anélkül, hogy nehézséget jelentene. 

Az Időt kérek! részt gyakorlatilag azonnal be tudtam építeni a mindennapjaimba. Van-e azóta napi 1,5 órám? Még nincs. A változáshoz idő kell. De már napi 1 órám van, ami felszabadult, amit azzal tölthetek, amivel én szeretném. Nem kell mindig ugyanarra felhasználni, van, mikor olvasok, máskor megnézem a kedvenc sorozatom 2 részét. Legutóbb például tornázni is tudtam, na az egy kicsit muszáj dolog volt – a bícsbádi télen készül, és hipphopp, tavasz van -, de az én döntésem. 

Mely rész igényelt több időt, energiát?

Igyekszem spoiler nélkül átadni az információkat, hiszen senkitől nem szeretném elvenni a felismerés örömét. Az 5 videó közül egy volt, amibe több energiát fektettem, mint a többibe. A feladat, amit Nóri adott, igényelte, hogy pár napig olyan megfigyelést végezzek, amiből később komoly felfedezéseket tehettem. Ez segített hozzá ahhoz is, hogy a rendelkezésemre álló 24 órát úgy használjam fel, hogy este, mikor végiggondolom a napomat, ne azon kattogjak, mi maradt el.

Milyen érzésekkel zártam a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus 1. részét?

Mi változott bennem, a vállalkozásomban? Elindultam egy úton. Olyan fortélyokat kaptam, melyeket használva időt nyerhetek, minden nehézség és nagyobb energiabefektetés nélkül. Ettől féltem leginkább, hogy majd listát kell írnom, be kell osztanom a perceimet, óráimat, jegyzetelnem, elemeznem. 

Nem volt nehézség a leckék anyagaiban. Megtaláltam azokat a pontokat, melyek a saját személyiségemre szabhatók, és a vállalkozásomra. Magánemberként és vállalkozóként is profitáltam belőle. Hiszen az időnk véges, ahogy Nóri is mondja. Nem kapjuk vissza, nem tekerhetjük vissza, annyi van, amennyi, és pont. Jól gazdálkodni vele pedig nehéz, főleg család és munka mellett. 

Időt kérek! Köszönöm szépen, én már tudom, hogyan kaphatok, és hogyan használhatom, szerethetem.

Anna

Tarts velem és vedd birtokba Te is a Kurzust! Kerülj szoros kapcsolatba ezáltal a vállalkozásoddal, hogy pénzügyileg is sikeres legyél:

Érdekel a Nők a Neten Komplex Vállalkozói Online Kurzus?

Itt tudsz meg róla többet: NAN Komplex Vállalkozói Online Kurzus

Valami egyszerűbbel kezdenél?

Akkor a Vállalkozásfejlesztési Minikurzusunkat Neked találtuk ki: Minikurzus

Közelgő események:

Aktualitások:

Mesterséges Intelligencia: A Jövő Vállalkozóinak Eszköze

A mesterséges intelligencia (MI) már nem csak a tudományos fantasztikus filmek világában létezik; valós eszköz, amely forradalmasíthatja a vállalkozásodat. Különösen számodra, mint női vállalkozónak, új lehetőségeket kínálhat, segítve téged abban, hogy előnyre tegyél...

Elég jó vagyok

Amikor bizonytalan vagy, meg akarsz felelni magadnak vagy a környezetednek, óhatatlan érkezik a kérdés: Elég jó vagyok? Mentálhigiénés segítőként számomra az a fontos, hogy a kérdőjeled kiegyenesedjen. Hogy a bizonytalanság helyett bizonyosságod legyen abban: Elég jó...

Légy online is látható!

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az üzleti életben egy jó portréfotó nélkülözhetetlen. A vásárlók elsősorban személyhez kötődnek, ezért nagyon fontos, hogy már az első - akár online - találkozáskor jó benyomást kelts bennük és bizalmat ébressz a leendő...

A delegálás előnyei a virtuális asszisztens szemével

A delegálás egy idő után elkerülhetetlen annak érdekében, hogy egy vállalkozás/cég fejlődni tudjon. Továbbá egy mai vállalkozó/cégvezető vállát jelentős mennyiségű, kötelező adminisztratív, illetve marketing, pénzügyi, hr, jogi és egyéb asszisztenciát igénylő, továbbá...

Időt kérek!

Időt kérek! ...és kértek is többen tőlünk a 2024. március 7-én megrendezésre kerülő Női Vállalkozók Napján. Az idei évben meghívást kaptunk VIP kiállítóként részt venni ezen az eseményen és lehetőséget arra is, hogy 12 Vállalkozónő tudjon részt venni nálunk, velünk...

Hogyan építs hálózatot, ami téged szolgál?

Sikeres vállalkozónőként a hálózatod az egyik leghatékonyabb erőforrásod Amikor még csak szabadúszó szakfordítóként dolgoztam, szakmai hálózatot építettem: fordítóirodák és direkt ügyfelek, akiknek fordítottam, szabadúszó társak, akikkel együtt dolgoztunk egy-egy...

Miért építs közösséget?

Először is fontos tisztázni, mit jelent a közösség - manapság elterjedt az a szokás, hogy a követőtábort is közösségnek nevezzék. Az előbbiben egyirányú kommunikáció zajlik, azaz a véleményvezér, tartalomgyártó kommunikál a követői felé, míg az utóbbiban az...

Blog vagy videó?

Blogolni vagy videózni az online női vállalkozóként? Korunk nagy kérdése. Időszerű kérdés, hiszen a marketing és social media csapból folyamatosan ömlik a tanács: videózni, mert abban van az organikus elérés titka. Ezt én nem is vitatom, hiszen adatokkal alátámasztott...

Női vállalkozó vagy üzletasszony?

Női vállalkozó vagy üzletasszony? A magyar vállalkozói kultúra 30 éves, így a fogalmak mögötti tartalom nem elég stabil. Ez azt eredményezi, hogy a hétköznapi élet és a szakmai élet kifejezései nem mindig fedik egymást és félreértéshez vezet. A vállalkozói életben...

Hogyan hozz jó döntést?

Kutatások szerint 10 ezer és 35 ezer döntést hozunk egy átlagos napon. A női vállalkozókről nem készült külön kutatás, de biztos vagyok benne, hogy ennek a dupláját. Amikor tüzet oltasz a vállalkozásodban, lehet, hogy a tripláját. Emiatt gyakran érezheted azt, hogy a...

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

MI A KÜLÖNBSÉG A VÁLLALKOZÁSODON ÉS A VÁLLALKOZÁSODBAN DOLGOZNI?

Tudd meg az ingyenes Önindító programból!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu