Barion Pixel

Hogyan szabadul fel 1,5 órád a napodban? Időgazdálkodás Nórival

Szerző: | febr 13, 2022 | Anna rovata

Anna rovata: 4. rész

Mielőtt elkezdtem a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzust, megvoltak azok az elakadások, amiket tudatosan szerettem volna feloldani. 

 1. Árazás
 2. Önbizalomhiány
 3. Tudatos előretervezés (ebben sokat fejlődtem, de ugye mindig van hova)

Az Időt kérek! résszel kezdődik az oktatóvideó sorozat, aminek igazán örültem, hiszen ki az, aki nincs folyton rohanásban? De miért? Van erre megoldás? Tényleg van? 

Tényleg van!

Komoly elvárásokkal vágtam bele a Kurzusba. 

 • Olyan tippeket, tanácsokat vártam, amiket még nem hallottam.
 • Valóban használható lehetőségeket vártam.
 • Anyaként is megvalósítható útmutatásra volt szükségem.
 • Nem szerettem volna, ha sok energiát kell beletenni, vagyis többet annál, amennyibe most kerül a káosz.

Mivel rengeteg tippet olvashatunk a neten időgazdálkodás témájában, ezért mérhetetlen kíváncsisággal vágtam bele Nóri videókurzusába. Mint már írtam az előző bejegyzésben, időmenedzsment terén van hova fejlődnöm. Biztos ismerős másnak is a helyzet, hogy nap végén nem tudom, mit csináltam reggeltől estig. De nem úgy haladtam, ahogyan elterveztem.

Mert az sem mindegy, hogyan tervezünk

A Kurzus első etapjában Nóri olyan tanácsokat ad át, amelyeket megfogadva nem egyszerre szabadul fel sok időd, hanem napról napra azt látod, hogy a végére értél a teendőidnek. 

Kétféle előnyt ad a kezedbe:

 1. Akár napi 1,5 órád szabadul fel, melyet saját igényeidre szabva használhatsz fel.
 2. A kitűzött céljaid végre eléred – és ebben nincs semmi varázslat -, leszámolhatsz a halogatással.

Mindezt úgy kapod meg, hogy nem kellenek hatásvadász ígéretek. Olyan könnyedséggel kapod meg a lehetőséget az időhöz való viszonyod pozitív irányú változásához, hogy azt fogod kérdezni magadtól: tényleg ennyi?

Időgazdálkodás maga a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus is

Vállalkozó édesanyaként az idő nagy kincs számomra, de biztos vagyok benne, hogy ezt akárki elmondhatná, akár egy hetvenes éveiben járó nagypapa is. 

Először aggódtam, hogyan illesztem be a napjaimba a videók megnézését. Ez volt az a meglepetés, ami könnyűvé tette maga az oktatóanyag végignézését. 

A legrövidebb videó 16 perces, a leghosszabb 24 perces. Akinek kép sem kell ahhoz, hogy fejben ott legyen, annak még könnyebb, hiszen számára elég a hangot hallani. A napomban mindig akadt 20 szabad perc, amikor be tudtam iktatni az egyes részeket. Volt, hogy az ebédszünetemben kerítettem rá sort, de előfordult, hogy két feladat között hallgattam meg egy videót. Mert egyszerűen, mint egy sorozatnál, kíváncsi voltam a következőre. Mi lesz benne? Mit tanulok? 

Nóri beszédtempója pedig annyira nyugodt és kényelmes, hogy nem kellett visszatekernem, mit is mondott. Minden szava jól érthető, így, ha épp nem tudtam képpel nézni, hanggal is megragadtak azok a kulcsgondolatok, amiket tovább tudtam vinni magammal.

Gördülékeny haladás és a gondolatvezetők

Az egyes részeket 2 nap alatt hallgattam meg az Időt kérek! videósorozatnál. Esti órákban kezdtem neki, ameddig éppen nem volt szükség rám az esti rutin során. Ezért másnap délelőtt fejeztem be. A gondolatvezetők kitöltésénél nekem szintén kétféle megoldás jutott, helyzettől függően.

 1. A videó megnézése után töltöttem ki.
 2. A második résznél tömbösítettem, azaz 3 videó megnézése után töltöttem ki.

Nem tudnám egyikre sem azt mondani, az a tuti, mert nekem mindkettő kényelmes volt. Nem szeretem a kitöltős dokumentumokat, de itt óriási segítségemre voltak. Mennyivel másabb leírni, amit elhatároztam. S a papíron látva sem tűnik ijesztőnek vagy teljesíthetetlennek. Magabiztosságot adott. 

A kitöltésük sokkal kevesebb időbe került, mint gondoltam. Amikor rögtön a videó után töltöttem ki, 10 percembe került. A tömbösített kitöltés 30 perc volt. Nem csaptam össze, átgondoltam, és később újra kézbe vettem, hogy nem hagytam-e ki valamit. Keretet adott a Kurzus első részének. Mindenképpen töltsétek ki, ne sajnáljátok rá az időt, és az sembaj, ha valakinek ehhez több időre van szüksége. Mire az Időt kérek! végére érsz, úgyis tudni fogod, hogy ez olyasmi, amire megéri rászánni azt a pártíz vagy több percet. 

Mennyire adott azonnal használható tudást a hanganyag?

Annyira, hogy már a Bevezető 7 percében olyan gondolatok hangoztak el, amikkel dolgozni tudtam. Nóri erősen indított, és ami különösen tetszett még, hogy ő is édesanya, ezért pontosan tudja, milyen helyzetből indulunk mi, a Kurzus résztvevői. Személyes történetekkel sem fukarkodik, bátran elmeséli saját élményeit és tanulságait. Ez azért is szimpatikus számomra, mert úgy érzem, nem csak beszél valamiről, csúnya kifejezéssel élve, nem okoskodik, hanem érzi és érti az egyén elakadásait.

Nem ígér mindenki számára „tuti tippeket, biztos megoldásokat”. Azt ígéri, hogy végigvezet egy úton, és te azt viszel magaddal ebből az élményből, amit szeretnél, amit magadévá tudsz tenni. És így is van. Nem lesz minden kínált lehetőségre „AHA-élményed”, de találsz olyat, amire igen. Amivel tudsz dolgozni, amit be tudsz építeni az életedbe anélkül, hogy nehézséget jelentene. 

Az Időt kérek! részt gyakorlatilag azonnal be tudtam építeni a mindennapjaimba. Van-e azóta napi 1,5 órám? Még nincs. A változáshoz idő kell. De már napi 1 órám van, ami felszabadult, amit azzal tölthetek, amivel én szeretném. Nem kell mindig ugyanarra felhasználni, van, mikor olvasok, máskor megnézem a kedvenc sorozatom 2 részét. Legutóbb például tornázni is tudtam, na az egy kicsit muszáj dolog volt – a bícsbádi télen készül, és hipphopp, tavasz van -, de az én döntésem. 

Mely rész igényelt több időt, energiát?

Igyekszem spoiler nélkül átadni az információkat, hiszen senkitől nem szeretném elvenni a felismerés örömét. Az 5 videó közül egy volt, amibe több energiát fektettem, mint a többibe. A feladat, amit Nóri adott, igényelte, hogy pár napig olyan megfigyelést végezzek, amiből később komoly felfedezéseket tehettem. Ez segített hozzá ahhoz is, hogy a rendelkezésemre álló 24 órát úgy használjam fel, hogy este, mikor végiggondolom a napomat, ne azon kattogjak, mi maradt el.

Milyen érzésekkel zártam a Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus 1. részét?

Mi változott bennem, a vállalkozásomban? Elindultam egy úton. Olyan fortélyokat kaptam, melyeket használva időt nyerhetek, minden nehézség és nagyobb energiabefektetés nélkül. Ettől féltem leginkább, hogy majd listát kell írnom, be kell osztanom a perceimet, óráimat, jegyzetelnem, elemeznem. 

Nem volt nehézség a leckék anyagaiban. Megtaláltam azokat a pontokat, melyek a saját személyiségemre szabhatók, és a vállalkozásomra. Magánemberként és vállalkozóként is profitáltam belőle. Hiszen az időnk véges, ahogy Nóri is mondja. Nem kapjuk vissza, nem tekerhetjük vissza, annyi van, amennyi, és pont. Jól gazdálkodni vele pedig nehéz, főleg család és munka mellett. 

Időt kérek! Köszönöm szépen, én már tudom, hogyan kaphatok, és hogyan használhatom, szerethetem.

Anna

Ismerd meg és vedd meg Te is a Nők a Neten kurzust, kerülj szoros kapcsolatba ezáltal a vállalkozásoddal, hogy pénzügyileg is sikeres legyél:

Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus

KEZDD OTT, AHOL TARTASZ:

 1. szint: Rakd le az alapokat, gondold újra a vállalkozásodat, indítsd el, ha kezdő vagy: a Komplex Vállalkozói Kurzus biztosítja számodra a szintlépéshez szükséges biztos alapokat.
 2. szint: Ha számodra fontosak a jó alapok, amire mindig támaszkodhatsz + kell a RÁD és a vállalkozásodra szabott teljes körű szakértői áttekintés, támogatás, beindítás akkor válaszd a Támogató Programot.

KATTINTS IDE: NŐK A NETEN KOMPLEX VÁLLALKOZÓI KURZUS ÉS TÁMOGATÓ PROGRAM

Közelgő események:

Aktualitások:

Nincs kőbe vésve!

Nincsen kőbe vésve! Többször kaptuk már meg kérdésként, hogy a Központhoz való csatlakozás után, a tagoknak van-e lehetőségük a miniweboldalaikon változtatni? Természetesen van lehetőség, hiszen nincsen kőbe vésve. A mai napját is azzal töltötte Ági, hogy több tagunk...

Jó lappal a kézben

„Jó lappal a kézbenbárki tud nyerni,de rosszal csaka legjobb játékosok„ Axel Rode Az ÉLET persze nem szerencsejáték, mégis üzen ez a gondolat Jó lappal a kézben az ember arcát süti a nap, boldognak, elfogadottnak, szerencsésnek érzi magát. A tudatosságra igenis, ekkor...

A bátorság ahhoz kell

„A bátorság ahhoz kell,hogy a félelemne játsszon szerepetaz elhatározásokban.„Feldmár András Az elhatározás változással jár. A változással pedig felvállalom, hogy a jelen komfortzónámon kívül kerülhetek. Amikor a komfortzónán kívülre kerülés lehetősége megjelenik,...

A mentálhigiénés segítő több, mint egy megmentő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akit elrabolt a sárkány. Keservesen sírt szegény, mert az életét nem így akarta leélni. Aztán egy szép napon megérkezett a megmentője, akire oly nagyon várt. A hős a karjába kapta a királylányt, és biztosította...

Ha nem esel el, meghalsz…

A fenti mondatot egy ügyfelemnek mondta a síoktatója. Elmondása szerint nem ment könnyen a gyakorlás, és a legkardinálisabb pontja az oktatásnak az volt, hogy jól tudjon elesni. Az eleséssel ugyanis ki tudott kerülni olyan dolgokat, amelyek veszélyesek, vagy amelyekre...

Czinkóczi-Dori Szilvia – #nőkaneten

Mai főszereplőnk: Czinkóczi-Dori Szilvia, aki szépen sorban elvégezte a Nők a Neten programokat a legmagasabb szintig, avagy a Nők a Neten Mentorprogramig. Czinkóczi-Dori Szilvia /Sziszi/ vagyok, 2021-ben régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy megnyitott...

ÁRAZNI vagy INGYEN ADNI

Nagyon felbosszantott, és ami felbosszant, azon el kell gondolkozni, mert azon van munka, hiszen ami számomra természetes, az más számára nem biztos, hogy az. Már többször jött velünk szembe az a kérdés, vélemény, javaslat: miért nem adjuk ingyen a központ tagságot?...

Időpontfoglaló és a közösségi vállalkozói szemlélet

Épp egy izgalmas fejlesztésen dolgozom a Szolgáltatási Központban. Időpontfoglaló rendszert építek ki a Nők a Neten Közösségi Weboldal tagjainak. Ami izgalmassá teszi a mindennapokat az az, hogy épp egy másik projekt során is egy időpontfoglaló szoftvert tesztelek a...

December 15. „Értékrendem és célkitűzéseim vezetnek egyéni utamon!”

Ide tartozó Bach-virág: Vörösfenyő Az Adventi Naptárad tizenötödik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Csoda vagy! Miután az elmúlt napokban kalandoztunk a jövőben, tegnap ráláttunk félelmeink mellett, hogyan tudunk mozdulni, cselekedni, elindulni,...

December 14. „Belevágok, előrelépek!”

Ide tartozó Bach-virág: Bohócvirág Az Adventi Naptárad tizennegyedik zsebében megbújó papírlapon a következő áll Számodra: Bátorság Az elmúlt két napban a jövő irányába tekintettünk. E közben előfordulhatott, hogy beléd hasított a félelem érzése. Erre is van...
.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

Kérd az űrlap kitöltése által az ingyenes anyagot!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu