Barion Pixel

Online kommunikáció és jelenlét, a vállalkozás esszenciája, Nő a Neten

Szerző: | márc 4, 2022 | Anna rovata

Anna rovata: 6. rész

Nóri – Időt kérek!, és Melinda – Vállalkozz tudatosan! kurzusa után Ágié következett, azaz a Vállalkozz az interneten! online kurzus.

Mielőtt belevágtam, nem tudtam mire számítsak. Ezt értsétek szó szerint. Vállalkozásom alapját az online kommunikáció adja, így minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos. Bár, a „minden” szót a Kurzus után már nem szívesen használom, itt mégis jelentősége van.

Ha rangsorolnom kellene, Ági etapja az, amire a legtöbb időt kell szánni. Időben is ez a leghosszabb, és munkát is ez ad a legtöbbet. De te sem véletlen választottad, igaz? 

Megtanultam bánni az időmmel és a vállalkozásomban tudatosan jelen lenni, Ági mindezt nyomatékosítja, és kiegészíti azokkal az információkkal, tudásanyaggal, amivel, mint a 3 lábú horgászszék, megkapom a teljes támogatást, minden oldalról.

Tudott újat mutatni Ági része nekem is, online vállalkozóként?

IGEN! Nem szeretek írásban kiabálni, kerülöm a caps lock használatát, de ezt itt én is szerettem volna nyomatékosítani. 

Szubjektív élmény, de Ági személyisége megdöbbentően hasonlít az enyémhez. A hedonizmusa, a huncutsága, az, ahogyan beszél és gesztikulál, magával ragadott. Ezt azért írom le, mert ha részt veszel a Kurzuson, akaratlanul is azonosítod majd magad Nórival, Melindával vagy Ágival. Egyikükben meglátod saját magad.

Nálam ez úgy alakult, hogy Nóri harmóniája, amire mindig is vágytam. Melinda tudatossága, amire törekszem. Ági pedig én vagyok. Természetesen csak képletesen.

Próbálok a tárgynál maradni, mert ez az a rész, aminél nehéz lesz olvasóbarát karakterszámnál maradni.
Ági már az elején sem finomkodik, durrbele, azonnal olyan információkat kaptam, hogy ha nincs a közelemben papír és toll, azonnal kezdhettem volna elölről a videóját. 

Ha te olyan szerencsés vagy, hogy induló vállalkozóként belefér a budget-be a Kurzus, ne is agyalj rajta tovább. Ez az, amit, ha megnézel, biztos lehetsz abban, hogy tudod majd, merre kell menned.

Készültem rá, hogy erre az etapra időt kell szánnom, ami azt jelenti, olyankor néztem, mikor a gondolatrendezőkre is volt időm. Sőt! Azokat újra és újra ki kell majd töltenem, hogy lássam a változást. Már csak önmagamért is.

Hosszú távon lesz hasznos segítőtárs Ági kurzusa

Komplex segítséget kaptam a vállalkozásom online jelenlétéhez, illetve az offline részéhez is. Melindával megtanultuk az üzleti terv készítését, Ágival pedig tovább terveztünk. Részletekbe menően, olyannyira, hogy az évestől egészen a napi bontásig kaptam egy mankót, hogyan működjek tudatosan, eltervezetten. 

Gyakorlati tippeket kaptam olyan online felületek használatához, mint a Business Suit, Canva és a kedvencem, a Mailer Lite. Ezeket mind ismertem, de még így is rendkívül hasznosnak találtam. 

Mikor online kommunikációról vagy marketingről van szó, nem maradhat ki a Buyer Persona (Az Ideális…). De olyan részletes útmutatást hozzá, mint ami ebben a tananyagban van, én eddig sehol nem kaptam. Tudtam, mi (ki) az, nagy vonalakban azt is, hogyan foglalkozzam vele, de Ági olyan oldaláról mutatja be, amilyenben szerintem nagyon kevesen találkoztak vele. Márpedig ez egy kulcsfontosságú pontja a vállalkozásnak termék és szolgáltatás esetében is. 

Mit kaptam a Kurzussal?

Azonnal használható tudást és rengeteg feladatot. Olyan feladatokat, melyeket meg kell oldanom ahhoz, hogy a vállalkozásom úgy működjön, ahogyan én azt szeretném. Terveznem kell, tudatosan. Ági azt mondta, ez neki is fájt, de muszáj. És igaza van. Mert én sem vagyok egy komolyan előretervező típusú ember, de belátom, a sikeres vállalkozás egyik feltétele, hogy legyen terv. Legyenek kitűzött célok, legyen kitűzött árbevétel. 

Enélkül a hajóm csak sodródik a tengeren. Lehet, hogy így sem borul fel, így is fogok halat, így is találok remek kikötőket, de ha tervezetten megyek előre, ha beindítom az evezőlapátokat vagy motort, és megtervezem, hol fogok halászni, hol kötök ki, sokkal eredményesebb leszek. 

Márpedig az eredmények sikerek, a siker pedig a vállalkozók „eledele”. Érzem, hogy van értelme, érzem, hogy irányban vagyok, elkaptam a szelet! Meglovagolom a hullámokat, nem pedig túlélem őket. 

Az Ideális ügyfél videónál volt egy fantasztikus gondolata Áginak:
„…Nem kell mindenkinek segíteni. Mert aki mindenkinek segít, az valójában nem tud segíteni senkinek sem. …”

Nekem vállalkozóként nem az a feladatom, hogy mindenki igényére válaszoljak. Elveszem, vállalkozói identitásomat vesztem, ha az ügyfeleim határozzák meg, én ki vagyok. Nekem kell önmagam meghatároznom! Ezt is Ági tanítja.

Adj időt magadnak, ha a Kurzus mellett döntöttél

A három Kurzus közül ez az, amelynél a legtöbb időre lesz szükséged. Számos gyakorlati feladattal színesítette Ági, így lesz lehetőséged arra, hogy valós képet kapj a vállalkozásod jelenlegi helyzetéről is. Ugyanakkor a végére tudni fogod, hova szeretnél eljutni. S mindehhez a kulcsot is megkapod. 

Mikor ehhez a részhez értem, épp egy magánéleti mélypont aljára csücsültem le. Azért írom ezt le, mert tudom, hogy a jelenlegi világunkban a rendkívül negatív történések mások lelkére is hatással vannak. Az én lelki csuprom pont kiürült. Azonban vállalkozóként nincs szabadságom, nincsenek pihenőnapok, nem mondhatom azt a megbízóimnak, hogy bocsi, elkapott a depi, ha jobban leszek, jövök vissza, addig Rozika (elnézést minden Rozikától, ne vegyétek magatokra) helyettesít. 

Nincs, aki helyettesítsen, menni kell akkor is, ha nem fér több batyu a hátamra, de még megpakolnak vele. Nem beszélve arról, hogy nőként a magánéletben sem vehetek ki pár nap szabadságot, mert a szennyestartó akkor is megtelik, ha mélyen vagyok. A tiszta zokni pedig a házasság egyik alapja, ha értitek mire gondolok. 

Úgy kezdtem bele a Kurzusba, hogy az elejét többször vissza kellett pörgetnem, hogy megértsem. Nem Ági miatt, hanem mert kimerült voltam. Ahogy pörögtek a percek, úgy kezdtem el jobban lenni. Tudjátok miért? Mert a képernyő túloldalán is egy vállalkozónő ült, és magyarázott lelkesen, a csodapiros körmeivel, a csupa NŐ – így, nagybetűvel – mivoltában. Aki pontosan tudja és ismeri azt, milyen egy vállalkozóNŐ élete. Képben van a nehézségekkel, az erősségekkel, és biztos vagyok benne, hogy ha felhívtam volna, hogy elmeséljem, hogy vagyok, értette és érezte volna a problémáimat.

Mi az én erősségem? Mikor ennél a résznél jártunk, magamra ismertem. Ahogy elkezdtem gondolkodni, mitől vagyok más, mi az én „szupererőm”, nem azt mondtam, hogy „hát nekem nincs, én ügyetlen vagyok, hisztis és még a kovalens kötést sem tudnám most felidézni”, hanem azt, hogy TÉNYLEG! Hát nekem is van ilyenem! Hát nekem is szokták mondani, amiket Ági említett, hogyan ismerem fel. Már ettől jobb kedvem lett, hogy azt éreztem, bizony értékes vagyok.

Nők a Neten, Nő a Neten

Mikor a Nők a Neten hölgyek azt mondják, hárman, három oldalról támogatnak meg, az nem egy jól kitalált reklámszöveg. Pontosítok, lehet, hogy ez eleve egy reklámszöveg is, de MINDEN SZAVA IGAZ. 

Bár csak a képernyő túloldalán, de ott vannak veled. És olyan tapasztalatokat adnak át, olyan tudásanyagot, amivel te, mint vállalkozónő, sikert fogsz elérni. Nem sikert érhetsz el, hanem sikert érsz el. Amennyiben követed a Kurzusban elhangzottakat, amennyiben követed Nóri, Melinda és Ági tanácsait, sikeres leszel. És felfelé indulsz el a lépcsőn, vagy a hajós hasonlattal élve, egyre több, gazdagabb kikötőben fogsz megfordulni. 

Szánj időt a Kurzusra. Ezzel a tudással te tartod a kormányt, magabiztosan. Jöhetnek viharok, mert azok mindig jönnek. De meg tudsz kapaszkodni. Lesz mihez nyúlnod, lesz stratégiád. 

Anna

Ismerd meg és vedd meg Te is a Nők a Neten kurzust, kerülj szoros kapcsolatba ezáltal a vállalkozásoddal, hogy pénzügyileg is sikeres legyél:

Nők a Neten komplex vállalkozói online kurzus

KEZDD OTT, AHOL TARTASZ:

  1. szint: Rakd le az alapokat, gondold újra a vállalkozásodat, indítsd el, ha kezdő vagy: a Komplex Vállalkozói Kurzus biztosítja számodra a szintlépéshez szükséges biztos alapokat.
  2. szint: Ha számodra fontosak a jó alapok, amire mindig támaszkodhatsz + kell a RÁD és a vállalkozásodra szabott teljes körű szakértői áttekintés, támogatás, beindítás akkor válaszd a Támogató Programot.

KATTINTS IDE: NŐK A NETEN KOMPLEX VÁLLALKOZÓI KURZUS ÉS TÁMOGATÓ PROGRAM

Kiemelt kép: Photo by Jeremy Bishop from Pexels

Közelgő események:

Aktualitások:

Női szerepeink szikrái

Mi nők sokan, sokszor napról napra éljük az életünket. Telnek-múlnak a napok, robotüzemmódban csináljuk a feladatainkat. Sokszor elveszünk a szerepeink sokaságában.Különböző szerepeinkben, különböző elvárásoknak, külső mércének igyekszünk megfelelni. Nők vagyunk,...

KÖNYVELŐKNEK! Mit adott és ad nekem folyamatosan a Nők a Neten? Légy te is a NaN hatás részese!

Utasi Melinda vagyok a Nők a Neten, vállalkozásfejlesztési és pénzügyi mentora, és ez a kedvenc helyem. Erre szoktam sétálni, megmutatom nektek. Akkor, amikor már elegem van sok mindenből, akkor egyszerűen csak felveszem a cipőt és eljövök ide sétálni, szerencsére...

Vállalkozóknak! Mit adott és ad nekem folyamatosan a Nők a Neten? Légy te is a NaN hatás részese!

Utasi Melinda vagyok a Nők a Neten, vállalkozásfejlesztési és pénzügyi mentora, és ez a kedvenc helyem. Erre szoktam sétálni, megmutatom nektek. Akkor, amikor már elegem van sok mindenből, akkor egyszerűen csak felveszem a cipőt és eljövök ide sétálni, szerencsére...

Mikor válsz VALÓDI vállalkozóvá? – Személyes gondolataim a témáról

Mikor válsz VALÓDI vállalkozóvá? Elég egyszerű a válasz szerintem: amikor felelősséget vállalsz! Felelősséget vállalsz a saját sikereidért és kudarcaidért. Ha valami nem sikerül, azért SOHA ne hibáztasd a külvilágot! Ha pedig sikerült valami, akkor köszönd meg...

Vállalkozás: Alkotás szabadsága és a racionalitás

Érezted már azt, hogy az alkotás öröme felszabadító, mámoros érzés, viszont a vállalkozási szabályok, kötöttségek ijesztőek? A vállalkozás lényege pont ebben rejlik: az ALKOTÁS SZABADSÁGA és a RACIONALITÁS  KÖTÖTTSÉGEK kettőssége. A vállalkozás egy keret, amely...

ÁRAZÁS-Ingyen adni valamit

Nagyon felbosszantott, és ami felbosszant, azon el kell gondolkozni, mert azon van munka, hiszen ami számomra természetes, az más számára nem biztos, hogy az. Már többször jött velünk szembe az a kérdés, vélemény, javaslat: miért nem adjuk ingyen a központ tagságot?...

Szemléletváltással a halogatás ellen 

Voltál már úgy, hogy nehezedre esett nekiállni az előtted tornyosuló feladatoknak és csak tologattad magad előtt, közben nyugtatgattad magad, hogy majd holnap megcsinálod? És holnap mit mondtál magadnak? Ha érezted már ezt, akkor nálad is felütötte a fejét a...

2 év, ami összesen 57 év

Kedves Vállalkozónő társunk! A Nők a Neten 2023. április 2-án 2 éves lett! Ezen csodás alkalom kapcsán szeretnénk megmutatni, hogy milyen fejlődésen mentünk át azért, hogy a szolgálatodban legyünk NEKED és sok másik vállalkozónő társadnak azzal, amit alkottunk. Az...

Nincs kőbe vésve!

Nincsen kőbe vésve! Többször kaptuk már meg kérdésként, hogy a Központhoz való csatlakozás után, a tagoknak van-e lehetőségük a miniweboldalaikon változtatni? Természetesen van lehetőség, hiszen nincsen kőbe vésve. A mai napját is azzal töltötte Ági, hogy több tagunk...

Jó lappal a kézben

„Jó lappal a kézbenbárki tud nyerni,de rosszal csaka legjobb játékosok„ Axel Rode Az ÉLET persze nem szerencsejáték, mégis üzen ez a gondolat Jó lappal a kézben az ember arcát süti a nap, boldognak, elfogadottnak, szerencsésnek érzi magát. A tudatosságra igenis, ekkor...
.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

MI A KÜLÖNBSÉG A VÁLLALKOZÁSODON ÉS A VÁLLALKOZÁSODBAN DOLGOZNI?

Tudd meg az ingyenes Önindító programból!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu