Barion Pixel

“December 5. “Az elfogadás “

Szerző: | dec 5, 2022 | Dr. Illés Nóra, Karácsonyi különszám

Mindenki más, mégis mindenki EGY!

Ide tartozó Bach-virág: Bükk

Az Adventi Naptárad ötödik zsebében megbújó papírlapon a következő áll
Számodra:

Az elfogadás

Egy saját történettel kezdem. 6 évvel ezelőtt természetgyógyász napokon
voltam előadó. Előtte, utána pedig lehetett jönni hozzám beszélgetni mindkét
napon. Első napon volt egy Hölgy nálam, akire olyan benyomást tettem, hogy másnap is visszajött, de -szó szerint-
HOZTA magával a 16 éves kamasz fiát. Kérte, hogy beszélgessek a fiúval, ahogyan vele… majd
elment.

A fiú talpig feketében, az arcát nem láttam az elől is divatosan hosszúra hagyott
hajától, ami mögül néha az egyik szeme sarka meg-megvillant.
Na, gondoltam magamban, kamasz fiúval nem volt még Bach-virágos
beszélgetésem, de milyen jó lenne, ha ő is úgy menne el most tőlem, hogy jól
érzi magát a bőrében.

Az alábbi párbeszéd indult el közöttünk:
Én: Miért hozott el Anyukád?
Fiú: Mert utálom az embereket. -volt a válsz a haj mögül.
Én: Oké. Akkor most kalandozzunk el egy fantáziált jövőben. Tegyük fel, hogy mindenkiről mindent tudni és látni lehet. Sőt! Minden ember hátán egy monitoron, kijelzőn olvasható az őt ért legmeghatározóbb, mély megélések az életéből, legfelső sorban pedig a napjának az eddigi történéseit. Láthatod a boldog, felhőtlennek látszó emberek sztorijait, a szomorúakét, a dühösen kiabálókét, az irigyekét, azokét, akik mindenért mást
hibáztatnak, akik azt hiszik nekik a legrosszabb a Világon. Mindenkiét.
Még nem beszélsz velük, csak figyelsz.
A sok-sok „monitor” olvasás után döbbenten tapasztalod, mindenkinek jut fent is lent is, a hozzáállás teszi az embereket mássá. Boldoggá vagy
boldogtalanná.
Most képzeld el, az egyik „beszól” neked, dühösen kritizál, megjegyzést tesz. Mielőtt reagálsz tudd, nem veled van baja, hanem önmagával. Olvasd el a monitorját, ahol mindig a legfelső sorban a „napi aktuális” címszónál található, hogy aznap mi minden történt már vele. Ez áll rajta:
“3 műszakban dolgozom, 4 órát aludtam, mégsem tudtam kifizetni a fűtésszámlám, holnapra már lehet hidegben ülnek otthon gyerekeim így télvíz idején. Csak az jár a fejemben: Mit csináljak????”
Természetesen senkit nem ment fel reakciói alól, hogy addig vagy épp aznap, mi történik, történt vele, de mi azért jó ha tudatosítjuk magunkban: mások reakciói sosem nekünk szólnak, az MINDIG AZ Ő TÖRTÉNETÉHEZ KAPCSOLÓDIK, ezért ne álljunk bele.

Megkérdeztem azt is a fiútól, neki mi állna a monitorján, mit olvasnának róla az emberek, van-e oka, hogy gyűlölettel néz az emberekre?

Annyit mondott, hogy nincs oka és nem tudja mi lenne a monitorján….talán csak annyi- felelte rövid gondolkodás után- hogy egész nap a számítógépem előtt ülök.


Majd füle mögé tette a frufruját és tiszta érdeklődő tekintettel nézett rám. Megláttam a szemeit. Még egy 1,5 órát beszélgettünk, jól látszódó tekintettel, egyenes testtartással ment el.
Utána felhívtak Anyukájával Bach-virág cseppért, elkezdett a továbbtanulással foglalkozni és azon gondolkodott, hogy hogyan is szeretné eltölteni felnőtt napjait. A célkitűzésben, tervezésben is segítettem neki a későbbiekben. Anyukája 3 hónap múlva írt egy emailt, hogy a fiát, úgy látja, hogy kicserélték, nagyon hálás érte.

Ennyit jelentett, hogy odaképzelte azt a bizonyos “monitort”, lebontotta a falait, kapcsolatot létesített a külvilággal és gyakorolta az elfogadást.

Mert:
Nincs jó és rossz. Jó van és a jó hiánya. A jó hiánya pedig mennyivel jobb megfogalmazás, mert az azt mondja, hogy az bizony feltölthető. Jóval, szeretettel.

Az elfogadásról nagyon hosszan lehetne még írni. A múltunk elfogadása, emberek, szülő, gyermek, helyzetek, illetve önmagam elfogadása is. (Tartósan fennálló kritikus hozzáállás fizikai tünetekben is megnyilvánul, például: allergia, pszoriázis, ekcéma, haj korpásodása, emésztési problémák.) De itt gyökerezik az irigység is. Pedig, ha felismerné ilyenkor az ember, hogy mi áll ennek a hátterében, dolgozna rajta, hogy ő is érdemesnek tartsa magát mind arra a jóra, akkor számára is lehetséges lenne, amit mástól irigyel.

A Bükk esszencia megerősítése:

Elfogadom.
Engedek.

Látom a fejlődés esélyét.
Mindenki más, mégis mindenki EGY!

Meglátom a másikban is a lélek esszenciát és ezen keresztül az embert.

Nagy örömömre szolgál, hogy egyre több 16-18 éves kéri a számmisztikán alapuló, Bach-virágos megerősítésekkel tűzdelt elemzésem és ezek után még egy egy órás online konzultációra is megérkeznek. Majd azzal az érzéssel és meggyőződéssel köszönnek el:

“Csodálatos élet vár rám! Bármi lehetséges! “

Harmóniád szolgálatában:

Nóri

.

Kövesd és lájkold a közösségi média oldalainkat a friss információkért!

Csatlakozz a több száz fős inspiráló vállalkozónői Facebook csoportunkhoz:

Önindító a vállalkozásodhoz:

7 napos 7 lépéses ingyenes program a vállalkozásod újraindításához, beindításához.

Kérd az űrlap kitöltése által az ingyenes anyagot!

Clicked

Nagyon örülünk, hogy jelentkeztél az Önindító Programunkra! Kérjük, hogy keresd az e-mailünket az elektronikus postafiókodban. Ha nem találnád, nézd meg a SPAM és PROMÓCIÓK mappákat is, mert fontos információkat küldtünk Neked! Írj nekünk, ha nem találnád: hello@nokaneten.hu